- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

CNA a interzis clipul publicitar pentru chipsurile Lay\’s

26 Jan, 14:45 • Redactia DailyBusiness
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, somarea cu intrarea in legalitate a clipului publicitar pentru chipsurile Lay's, ceea ce implica interzicerea difuzarii acestuia, ca urmare a mai multor sesizari primite de Consiliu.
CNA a interzis clipul publicitar pentru chipsurile Lay\'s

Deputatul Cristina Ancuta Pocora si Agentia pentru Egalitatea de Sanse intre femei si barbati au sesizat CNA cu privire la reclama pentru chipsurile Lay’s, care ar transmite ideea ca „o femeie se defineste exclusiv prin atributele sale fizice” si ar promova frumusetea prin chirurgie plastica, scrie Mediafax.

Pe de alta parte, si Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre femei si barbati (ANES) a sesizat Consiliului National al Audiovizualului cu privire la reclama pentru chipsurile Lay’s, difuzata pe aproape toate posturile de televiziune si care „apeleaza la stereotipuri sexiste la adresa femeilor”.

Prezent la sedinta CNA Gabriel Cosoreanu, de la Star Foods, a precizat ca reclama respectiva este o poveste si nu incalca legislatia audiovizuala.

[dbvideo=385]