MEDIA & MARKETING

Concedieri la Prima TV: Curatenie de toamna sau probleme financiare in regatul lui Burci?

20 octombrie 2014, ora 00:07, autor(i): Madalina Pana 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
burcii.jpg
Imperiul media al omului de afaceri Cristian Burci a inceput sa scartie din toate incheieturile. Daca pana acum au avut de suferit afacerile din domeniul publicitatii, acum a venit randul navei-amiral, Prima TV. In spatele imaginii de televiziune prospera, cu show-uri noi, achizitii pe banda rulanta si investitii semnificative, se afla insa unele probleme care nu se vad neaparat pe micul ecran.

Luna septembrie marcheaza aparitia primelor probleme majore pentru Prima TV, la mai putin de un an de cand postul a reintrat in posesia lui Cristian Burci. Ciudat este ca acestea apar in contextul anuntarii unor investitii semnificative, de milioane de euro, in achizitia unor formate de emisiune scumpe precum "Utopia".

Mai exact, compania care opereaza postul TV, Prima Broadcasting Group SRL, este asaltata de cereri de chemare in judecata. Fostul prezentator al stirilor Focus de la Prima TV, Cosmin Stan (foto centru), este cel care a dat tonul proceselor initiate de fosti angajati in luna septembrie.El a fost urmat de Liliana Sime, Silvia Gabinat si Dragos Gino Marasoiu, potrivit datelor de pe site-ul instantelor de judecata.

Cei 4 nu sunt singurii care au dat insa compania in judecata. Inca din iulie, un alt fost angajat, Mihai Dragos Persoiu, a initiat un demers similar. Toti 5 contesta decizia de concediere.

Surse din piata au confirmat pentru DailyBusiness.ro ca postul de televiziune a disponibilizat mai multe persoane in ultimele luni, de la redactori pana la prezentatori, editori-text si producatori.

Potrivit acestora, fostii angajati care au apelat la instanta acuza compania de concedieri abuzive si ilegale. De asemenea, unii contesta faptul ca au fost concediati prin email.

Mai mult, acestea sustin ca prin disponibilizarile efectuate in etape, postul TV a mascat o concediere colectiva, pentru a evita plata de salarii compensatorii.

Cum s-au facut concedierile

In timp ce unii angajati ar fi fost concediati prin email, altii ar fi primit decizia de concediere prin intermediul unui executor judecatoresc.

Concedierile in etape ar fi inceput cu „decimarea” departamentului de sport, unde au mai ramas doar 2-3 persoane, fata de cel putin 12 cate erau initial.

"M-am trezit cu un executor judecatoresc. A venit in redactie si m-a intrebat: 'sunteti cutare'?, si mi-a dat un plic, care continea decizia", povesteste unul din angajatii concediati, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Incercand sa afle mai multe detalii, a mers la seful de departament si apoi la angajatele de la Resurse Umane, unde acesta a descoperit ca in procesul de restructurare ar fi fost implicata o casa de avocatura.

"Cum pot stabili niste avocati cat de bun poate fi un jurnalist? Si de ce o societate care ar avea probleme financiare creeaza posturi artificiale? Daca ai probleme cu banii, nu incarci organigrama", adauga fostul angajat, care crede ca noul patronat si-a instaurat propriii oameni in televiziune.Trasniti neplatiti? Pe langa fostii angajati mentionati, Prima TV mai este data in judecata si de firma Grig Chiroiu Media Company, cea care produce show-ul comic “Trasnitii”.

Mai exact, compania lui Grig Chiroiu a depus o cerere la Tribunalul Bucuresti pe 17 septembrie, avand ca obiect “ordonanta de plata”. Primul termen stabilit in acest dosar este data de 31 octombrie.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii Prima TV nu au formulat niciun comentariu pana la momentul redactarii acestui articol.

Citeste si:
Pe urmele lui Burci: Fiscul vrea sa bage in insolventa una din primele agentii de publicitate din Romania
Asaltat de creditori, Cristi Burci baga in insolventa Media Direction
Regatul lui Burci. Pentru un cal haituit
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 02:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter