- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Germania oferă peste 1 milion de euro pentru învățarea limbii germane în România. Cine primește acești bani

11 May, 00:34 • Adrian Popovici
Autoritățile din Germania oferă peste un milion de euro pentru un proiect prin care este sprijinit învățământul în limba germană.
Germania oferă peste 1 milion de euro pentru învățarea limbii germane în România. Cine primește acești bani

Ambasada Republicii Federale Germania la București continuă și în acest an să ofere sprijin financiar proiectului „Susținerea cadrelor didactice din învățământul în limba germană din România”. După cum transmite reprezentanța diplomatică, suma totală alocată pentru acest scop este de 1.133.000 de euro, transmite Agerpres.

Această finanțare venită din Germania este orientată către consolidarea învățământului în limba germană ca limbă maternă în școlile și instituțiile de învățământ de stat din România, având ca obiectiv reducerea deficitului de cadre didactice care au această specializare.

„Prin perfecţionarea periodică a profesorilor vorbitori de limba germană şi prin elaborarea de manuale moderne în limba germană, proiectul îşi propune să le faciliteze elevilor din România învăţarea în continuare a limbii germane la nivel nativ. Mai mult, tinerii vorbitori de limbă germană vor fi motivaţi să urmeze o carieră didactică”, explică ambasada despre proiectul care primește finanțare din Germania.

În această direcție, ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer, și directorul general al Fundației Saxonia, Klaus Harald Sifft, au semnat vineri, la Ambasada Germaniei din București, acordul de finanțare pentru suma de 1.133.000 de euro.

Te-ar putea interesa și: Cum a ajuns Georgiana Ghiciuc să creeze un business de succes, de la 0. A renunțat la jobul sigur din Germania pentru a-și încerca norocul în România

Germania investește un milion de euro în învățământul în limba germană din România
Germania investește un milion de euro în învățământul în limba germană din România

Cine primește acești bani din Germania?

Proiectul venit din Germania este implementat la nivel național de către Fundația Saxonia din Râșnov. Aproximativ 950 de profesori și educatori vor beneficia de aceste fonduri, contribuind astfel la asigurarea unui învățământ de calitate superioară în limba germană. De asemenea, proiectul sprijină echipe de autori care redactează sau actualizează manuale moderne pentru învăţământul în limba germană maternă din România.

„Mă bucur foarte mult că putem sprijini şi în acest an predarea limbii germane în România şi că a fost posibilă creşterea finanţării faţă de anul trecut la suma de 1.133.000 de euro. În multe privinţe, acesta este un important proiect etalon pentru promovarea limbii germane, pentru minoritatea germană şi pentru înţelegerea reciprocă. În jur de 22.500 de copii şi elevi beneficiază astfel de învăţământul în limba germană ca limbă maternă.

Prin acest proiect, contribuim pentru a ne asigura că extraordinarii profesori vorbitori de limba germană oferă în continuare un învăţământ excelent în limba germană în multe şcoli şi grădiniţe din România. Prin măsuri de formare profesională şi manuale moderne, proiectul contribuie în mod decisiv la o educaţie în limba germană de înaltă calitate pedagogică”, explică ambasadorul despre acest proiect finanțat din Germania.

Citește și: Un lanț de magazine din Germania a decis să limiteze plățile cash. Cum a fost justificată această decizie controversată

Tags: