- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Cum se bat televiziunile pentru telespectatori in vacanta de Paste. Vezi ce programe au pregatit

13 Apr, 00:07 • ioana.mucenic
Cele mai multe dintre televiziuni au pregatit programe speciale pentru Sarbatorile Pascale, astfel ca au introdus in grila lor editii de emisiuni special concepute pentru aceasta perioada. In goana dupa audienta, Pro TV, Antena 1, Televiziunea Romana sau The Money Channel au anuntat un program cu emisiuni de divertisment tematice, documentare si traditii sau chiar transmiterea in direct a Slujbei de Inviere.
Cum se bat televiziunile pentru telespectatori in vacanta de Paste. Vezi ce programe au pregatit

Pastele le aduce telespectatorilor The Money Channel un program special, cu documentare si productii tematice ale cinematografiei romanesti.

Astfel, sambata, de la ora 10.00, The Money Channel va difuza documentarul “Maramuresul, traditie si credinta”. Acesta va fi difuzat sub forma unor episoade, in zilele de Paste.

Duminica, in prima zi de Paste, de la aceeasi ora, The Money Channel va difuza  “Monumente ale traditiei valcene”, o serie de reportaje care arata cele mai importante edificii de cult din zona Valcea, cu o bogata traditie ortodoxa. 

Documentarul “Monumente ale traditiei valcene” va fi prezentat in mai multe episoade, atat in duminica Pastelui, cat si in a doua zi de Paste. 

Luni, la The Money Channel vor fi difuzate pe tot parcursul zilei povesti despre “Profesii, cariere”, respectiv marturii ale celor care au reusit sa faca performanta in diferite domenii. 

A doua seara de Paste se incheie la The Money Channel cu filmul “Utopia Impusa”, a  regizorului Marius Barna. Filmul, difuzat incepand cu ora 22.00, este o radiografie a vietii romanilor sub regimul comunist.

Si Pro TV a realizat un program special pentru Sarbatorile Pascale. Televiziunea  a pregatit pentru sarbatorile de Pasti o editie speciala a emisiunii „Happy Hour”, un episod inedit al serialului „Pariu cu viata”, filmul „Conan”, in timp ce Alex Dima le va spune telespectatorilor „Hristos a inviat!” de la Manastirea Sinaia.

Corespondentul stirilor Pro TV Alex Dima se va afla pe 14 aprilie la Manastirea Sinaia, locul de unde si anul acesta Pro TV va transmite in direct, de la ora 23.45, slujba de Inviere.

Pentru cei care, din diferite motive, nu pot ajunge la biserica in noaptea sfanta, Alex Dima si invitatul sau special, parintele Constantin Necula, vor explica principalele momente ale slujbei si le vor spune telespectatorilor Pro TV „Hristos a inviat!”.

Chiar in prima zi de Pasti, tot Alex Dima este cel care semneaza o editie speciala a emisiunii „Romania, te iubesc!”.

Pe de alta parte, tinerii din trupa „LaLa Band”, Adela Popescu si Radu Valcan, Diana Dumitrescu, Elvira Deatcu si Radu Gabriel, Carmen Tanase, Teo Trandafir, Dan Condurache, Marin Moraru, toti actorii din „Pariu cu viata” petrec sarbatorile de Pasti impreuna intr-un episod special din serialul difuzat pe 16 aprilie, de la ora 20.30, la Pro TV.

De asemenea, luni, de la ora 17.45, Catalin Maruta se va tine de farse in editia speciala „Happy Hour„. Totodata, in prima zi de Pasti, Pro TV prezinta povestea lui Conan, personaj creat acum mai bine de opt decenii, erou a numeroase carti, benzi desenate, filme, desene animate si jocuri video. 

Si postul Acasa Gold se va lansa pe 15 aprilie, in prima zi de Paste, si va difuza telenovele precum „India”, „Promisiunea” si „Rosalinda”, serialele „Echipa de urgenta” si „Cu un pas inainte”, dar si emisiuni speciale precum
„Doamne de poveste”, prezentata de Olivia Steer, si „Stilul Oana Cuzino”.

Si TVR 2 a pregatit un program special de Paste, cu editii speciale ale emisiunilor „Razushow” (invitati: Andreea Marin si Cove), „Pericol de explozie” (invitati: cu Mihai Margineanu si Silviu Prigoana), sau „Atentie, se canta” (invitati: Luminita Anghel, Paula Seling si Marcel Pavel).

Televiziunea Romana va difuza de Paste un nou sezon al emisiunii „Pasaport de Romania”, filme si documentare religioase, dar si concerte.

Astfel, sambata, 14 aprilie, de la ora 17.00, primul episod din noul sezon al emisiunii „Pasaport de Romania” il are ca protagonist pe Terry, cetatean belgian, care a decis sa participe la emisiunea-concurs dupa ce a vazut acest program la el acasa, in Bruxelles. Sambata, 14 aprilie, de la ora 18.35, emisiunea Razushow va avea o editie speciala in care Andreea Marin va reveni la TVR. 

Astfel, in Sambata Mare, Mihai Razus va reface cuplul care este legat de emisiunea care pana in decembrie 2007 a fost programul de divertisment, cu cele mai multe sezoane. 

Este vorba despre Andreea Marin, Cove si emisiunea „Surprize, surprize”. Dupa aproape cinci ani, cei doi vor avea si ei parte de o mare surpriza – aceea de a se reintalni la „Razushow” cu o mare parte a echipei emisiunii care i-a consacrat (poze atasat).

Sambata si duminica, de la 22.45, TVR 2 a programat drama biblica in doua parti, „La inceput a fost cuvantul” (SUA, 2000), in regia lui Kevin Connor.In editia de Paste, duminica, 15 aprilie, de la ora 13.35, Mihai Margineanu si Silviu Prigoana sunt oaspetii Paulei Chirila si Cristinei Cioran in emisiunea „Pericol de explozie”.

Luni, in a doua zi de Paste, de la 14.10, Horia Moculescu si Alexandra Velniciuc au pregatit o editie de sarbatoare a emisiunii „Atentie, se canta!”, in care invitati vor fi Luminita Anghel, Marcel Pavel, Paula Seling si Orchestra condusa de Ionel Tudor.

Si Antena 1 a pregatit editii speciale pentru Paste, prezentate de  Razvan, Dani, Simona Gherghe, Gabriela Vranceanu Firea, Nae Lazarescu si Vasile Muraru. Simona Gherghe va realiza o editie speciala „Acces Direct”, difuzata vineri, pe 13 aprilie.

Sambata seara, de la ora 23.30, Antena 1 va transmite slujba de Inviere. Duminica, in prima zi de Paste, Razvan si Dani le vor da trezirea romanilor, mai tarziu, de la ora 11.00 cu o editie speciala, „Neatza la tara”, avandu-i ca invitati pe Delia, Andreea Balan, Celia, Dj Sava si Andreea, Pepe, Daniela Gyorfi, Petrica Matu Stioan, Constantin Enceanu. Dupa amiaza, Mirela Boureanu Vaida va realiza o emisiune editie speciala „Spendoare de Sarbatoare”, cu folclor si  mesteri populari.

Tot duminica, Antena 1 va difuza „In puii mei”, dupa care va urma o emisiune cu Teatrul de Revista „Constantin Tanase”, care va pune in scena un spectacol, ai carui protagonisti vor fi Cristina Stamate, Alexandru Arsinel, Adriana Trandafir, Ana Maria Donosa, Stela Popescu, Nae Lazarescu si Vasile Muraru. Razvan si Dani le dau intalnire romanilor si a doua zi de Paste, de la ora 08.00, iar de la ora 13.00, va fi difuzata  o editie speciala a  Gabi Firea Show.