- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Ei nu sunt in criza: Google mareste salariile cu 10%

10 Nov, 13:17 • Redactia DailyBusiness
Compania americana Google, ce administreaza motorul de cautare pentru Internet cu acelasi nume, va acorda o marire de 10% celor 23.000 de angajati ai sai, informeaza publicatia Wall Street Journal.
Ei nu sunt in criza: Google mareste salariile cu 10%

Cresterea va fi acordata angajatilor din toata lumea si va intra in vigoare incepand cu luna ianuarie 2011.

Aceasta decizie vine pe fondul competitiei pe care Google o poarta cu colegii de breasla, in special cu Facebook, cu atat mai mult cu cat aproximativ 10% din angajatii companiei Facebook sunt veterani ai Google.

In ultimul an, mai multi directori ai Google implicati in afacerile cu publicitate, dar si manageri de produse si ingineri care au lucrat la dezvoltarea proiectelor software Chrome si Android, au „dezertat” la Facebook.

Seful executiv al Google, Eric Schmidt, a declarat ca aceasta marire de salariu vine sa le ridice moralul angajatilor, pentru ca acestia sa se simta rasplatiti pentru munca depusa.

Totodata, el a declarat ca, pentru angajatii Google, salariul este mai important decat orice alt bonus sau pachet de beneficii. Astfel, Google a transferat o parte din beneficii in salariul de baza.