- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Iti critici seful pe Facebook? Ai grija ca ai putea fi concediat

10 Nov, 16:50 • Redactia DailyBusiness
Americanca Dawnmarie Souza a dat in judecata firma la care lucra, American Medical Response, din cauza ca a concediat-o dupa ce a postat pe Facebook un mesaj in care isi critica seful, scrie Yahoo News.
Iti critici seful pe Facebook? Ai grija ca ai putea fi concediat

Reprezentantii American Medical Response au explicat ca politica firmei interzice angajatilor sa posteze mesaje legate de companie pe Facebook sau alte retele sociale, motiv care a dus si la concedierea lui Dawnmarie Souza.

In replica, avocatii acesteia au mentionat ca este dreptul legal al angajatilor sa discute despre conditiile de munca si sa formeze sindicate pentru a se apara.

In plus, acestia au argumentat ca Dawnmarie Souza a fost sustinuta si de alti colegi in disputa cu seful sau, care si-a atras astfel mai multe critici.

„Fie ca vorbesc pe Facebook sau fata in fata la locul de munca, angajatii au dreptul sa discute despre conditiile de munca, in acest caz despre un sef”, au explicat avocatii persoanei concediate.

Reprezentantii companiei au precizat insa ca disponibilizarea s-a efectuat pe baze legale si ca afirmatiile fostei angajate impotriva firmei nu sunt incluse in categoria celor prevazute si aparate de legea federala.