- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

60% din achizitiile de terenuri de 500-2.000 mp sunt investitii personale

28 Feb, 13:39 • Redactia DailyBusiness
Circa 40% dintre cei care manifesta interes pentru terenurile de 500-2.000 mp din Capitala isi plaseaza banii pentru o viitoare investitie si 60% in interes personal, a declarat Cornel Farcuta, reprezentant EuroMetropola.
60% din achizitiile de terenuri de 500-2.000 mp sunt investitii personale

„Tendinta pietei pe acest segment este de a creste procentul celor interesati de capitalul plasat in scop personal”, a adaugat Farcuta, citat de NewsIn.

Cele mai multe cereri sunt pentru zona de nord, in locatii precum Otopeni, Corbeanca, Balotesti, Saftica, Moara Vlasiei, Caciulata, Tancabesti, Peris, Buftea, Crevedia si Darza, unde pretul terenului variaza intre 50-200 euro pe metru patrat.

„La fel de solicitate sunt si terenurile din localitatile sudice, adiacente Bucurestiului, in special cele cu deschidere la DN4, Frumusani si Popesti-Leordeni, unde terenurile se tranzactioneaza cu preturi ce pornesc de la 20 de euro pe metru patrat si ajung pana la 200 euro pe metrul patrat”, a mai mai spus reprezentantul companiei imobiliare.

Datorita apropierii de Capitala, localitatile Berceni si Vidra pozitionate la 10 km, respectiv 17 km de centrul Bucurestiului au constituit alte puncte de interes pentru potentialii cumparatori”, a precizat Farcuta.

O alta zona cu potential ridicat, in opinia specialistului EuroMetropola, este si zona de est, unde pretul terenurilor porneste de la 50 euro pe metrul patrat si ajunge chiar la 400 euro pe metru patrat in Voluntari sau Afumati.

„Interesul cumparatorilor pentru parcelele de 500-2.000 mp din localitatile amintite, in scopul de a dezvolta un minicomplex rezidential sau de a construi o casa in scop personal, este in crestere datorita pozitionarii in imediata vecinatate a Capitalei, respectiv 10-40 km, dar si a infrastructurii de care beneficiaza aceste zone”, a afirmat Farcuta.

Un teren in nord, in localitatea Tunari, cu o suprafata de 1.300 mp se vinde cu 160 euro/mp, in timp ce la Moara Vlasiei, un teren cu o suprafata de 1.700 mp, are un pret de plecare de 85 euro/mp.

In sud, in Popesti-Leordeni, un lot de teren cu suprafete intre 270-620 metri patrati are un pret de 65 euro pe metrul patrat, in timp ce unul in Berceni, cu o suprafata de 450 mp si cu deschidere de 27 metri, pleaca de la 160 euro/mp.

Diferenta de pret in unele cazuri este data de pozitionarea terenului si infrastructura, utilitatile de care dispune sau posibilitatea de racordare, conform analistului imobiliar.