- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Blue Air lanseaza prima cursa intre destinatii din afara tarii

11 Sep, 12:06 • Redactia DailyBusiness
Linia aeriana romaneasca Blue Air va lansa din 26 octombrie prima sa cursa intre doua destinatii din afara tarii, respectiv intre Bruxelles si Londra, au anuntat miercuri reprezentantii companiei.
Blue Air  lanseaza prima cursa intre destinatii din afara tarii

„Este pentru prima data cand pasagerii care zboara cu Blue Air pot sa isi cumpere bilet intre cele doua destinatii, Londra si Bruxelles, fara sa fie nevoiti sa ajunga la Bucuresti”, a spus Florentina Ivan, directorul de marketing al liniei aeriene.

Potrivit reprezentantilor companiei, introducerea acestei noi curse are menirea de a diversifica conexiunile de care beneficiaza calatorii. Astfel, se poate opta pentru zboruri tur-retur Bucuresti-Bruxelles, Bucuresti-Londra (via Bruxelles) sau Bruxelles-Londra.

Cursele vor fi operate in zilele de miercuri si duminica, iar din 11 decembrie se poate calatori si in zilele de joi.

„Prin lansarea acestei rute, Blue Air concretizeaza o oportunitate excelenta, raspunzand solicitarilor propriilor pasageri care doreau sa calatoreasca intre cele 3 capitale europene, atat in scopuri turistice cat si de business”, a declarat Florentina Ivan.

„Probabil ca in 2005 nu ne-am fi gandit ca in doar 3 ani vom ajunge sa operam curse intre alte capitale europene decat Bucuresti. Dar dupa cresterea noastra din ultimii 3 ani si pe masura ce ne pregatim sa depasim pragul de aproximativ 2,8 milioane de pasageri transportati pana la finele lui 2008, aceasta dinamica este absolut naturala”, a adaugat directorul de marketing al Blue Air.

Compania de transport aerian Blue Air are capital 100% privat romanesc.

Blue Air a transportat in anul 2007 peste 900.000 de pasageri, ceea ce reprezinta o dublare a traficului fata de 2006. In 2005, compania transportase peste 240.000 de pasageri. Gradul de ocupare a atins 83% anul trecut, in crestere considerabila fata de cele 77 de procente din 2006.

Pentru acest an, Blue Air anticipeaza un total de 1.200.000 de calatori si un grad de ocupare de 83 de procente. In ceea ce priveste indicatorii economici, Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de peste 95 milioane de euro in 2007 si estimeaza 120 milioane euro pentru 2008.