- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Mini-vacanta de 1 decembrie creste gradul de ocupare pe Valea Prahovei

28 Nov, 11:38 • elena.olteanu
Mini-vacanta de 1 decembrie, ziua nationala a Romaniei, va aduce un grad de ocupare de 70-80% statiunilor montane de pe Valea Prahovei, o usoara crestere fata de un sfarsit de saptamana obisnuit, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Mini-vacanta de 1 decembrie creste gradul de ocupare pe Valea Prahovei

„Sezonul de iarna s-a deschis mai devreme anul acesta, datorita vremii favorabile din acest an”, sustine Traian Badulescu, purtator de cuvand ANAT.

In ceea ce priveste preferintele romanilor pentru acest weekend, cele mai cerute destinatii sunt cele de pe Valea Prahovei, urmate de Bran-Moeciu. In ceea ce priveste destinatiile externe, romanii prefera Praga si Viena in acest sfarsit de saptamana.

In sezonul de iarna din acest an, numarul turistilor care aleg destinatii interne este in crestere cu circa 10%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile din vanzarile pachetelor turistice din perioada sarbatorilor de iarna vor creste anul acesta cu 15-20%, fata de valoarea inregistrata in 2007, pana la circa 60 mil euro, conform estimarilor anterioare ale reprezentantilor ANAT.