- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Cel mai scump Duster din Europa nu se vinde nici la preţ redus. Ce dotări unice oferă modelul special produs de Dacia

24 Feb, 20:16 • Russo George
Duster este, cu siguranţă, un succes de piaţă, având vânzări excelente în toată Europa şi nu numai, astfel că producătorul Dacia este aproape de a lansa a treia variantă a modelului. Cu toate acestea, un exemplar de Duster 2 stă la vânzare de mai bine de jumătate de an pe un site din Germania, fără să găsească niciun client.

Proprietarul exemplarului în cauză cere, într-adevăr, un preţ enorm pentru un Duster 2, dar acesta este explicabil prin seria de modificări ieşite din comun pe care le-a adus SUV-ului. Cel puţin în viziunea sa, deoarece, chiar dacă este un automobil unic, clienţii nu se înghesuie.

Maşina este listată la vânzare din luna octombrie a anului trecut, cu suma de 49.999 de euro. Acum, aproape jumătate de an mai târziu, această Dacia Duster tot nu a fost vândută, iar vânzătorul a mai tăiat din preț. În prezent, mașina este listată la vânzare pe Mobile.de pentru suma de 47.680 de euro, ceea ce este echivalentul a două exemplare de Duster 2 bine echipate, care încă mai pot fi achiziționate noi.

Exemplarul este fabricat în 2021 și a parcurs până acum doar 36.000 de kilometri, conform anunțului de vânzare, citat de ProMotor. Configurație este una destul de bogată în opțiuni, fiind o echipare Prestige, având sistem de navigație, climatizare automată sau pilot automat. Sub capotă are un motor de 1,5 litri, pe motorină, combinat cu cu o transmisie manuală cu şase rapoarte și cu sistemul de tracțiune integrală.

Dotări excepţionale pe Dacia Duster 2

Piesa de rezistență a acestei mașini este cortul montat pe acoperiș. Acesta se poate monta sau strânge direct în carcasa proprie, iar accesul se face prin intermediul unei scări. Este un mod mai ferit de a campa, deoarece cortul este montat pe mașină, nu pe sol, fiind mai puțin expus la insecte sau la animalele ce se ascund prin pădure.

De asemenea, mașinii i-a fost demontată bancheta pentru a face loc utilităților, precum un aragaz, o chiuvetă, chiar și o mică boxă frigorifică. Vânzătorul spune că oferă bancheta originală a mașinii și că aceasta poate fi montată înapoi, dacă acest lucru se dorește.

Citeşte şi: ANAF scoate la licitație un Audi A5 din 2018. Cât cere instituția pentru mașina scoasă pentru a treia oară la vânzare