- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia expune primul motor hibrid din istoria brandului. Când va fi lansat oficial Jogger HEV

21 Sep, 17:41 • Cornel Ghimeșan
Dacia a anunțat că va expune, în cadrul Salonului Mondial de l’Automobile de la Paris, primul motor hibrid din istoria brandului. De asemenea, cu această ocazie, Dacia își va prezenta și noua identitate vizuală.
Dacia expune primul motor hibrid din istoria brandului. Când va fi lansat oficial Jogger HEV

Lionel Jaillet, director de Performanță Produs, a anunțat că Dacia va expune în premieră, în standul propriu, primul motor hibrid din istoria mărcii, cu ocazia Salonului Mondial de l’Automobile de la Paris. Odată cu lansarea modelului Jogger de anul trecut, de la Munchen, reprezentanții Dacia a anunțat faptul că finalul anuli 2023 va fi marcat de o premieră pentru brand. Este vorba despre lansarea primului model hibrid, care se va numi Jogger HEV.

Jaillet, intr-un interviu, promite faptul ca Jogger HEV urmează să fie cel mai ieftin automobil de familie hibrid de pe piață. De asemenea, acesta anunță că în prezent sunt în plin proces de testare al noii motorizări, iar mașina se comportă foarte bine.

„Nu vom avea Jogger hibrid la Paris, dar vom expune motorul ce se va regăsi pe acest model. Pot să vă spun că am participat la testele cu noua motorizare și mașina este extraordinară, se comportă foarte bine. Va fi cel mai ieftin automobil de familie hibrid de pe piață”, a precizat Lionel Jaillet.

Te-ar putea interesa și: Vom putea călători sub apă! Cum va arăta Fehmarnbelt, cel mai lung tunel rutier subacvatic din lume care va costa 7 miliarde de euro 

Dacia produce Jogger HEV la Mioveni

Dacia expune primul motor hibrid din istoria brandului. Când va fi lansat oficial Jogger HEV
Dacia expune primul motor hibrid din istoria brandului. Când va fi lansat oficial Jogger HEV

Modelul hibrid lansat de Dacia va fi produs la Mioveni, unde în prezent este produs modelul Jogger cu motor pe benzină. Motorul 1.6 hibrid, care există pe Renault Clio și care stă la baza motorului Jogger HEV, este produs în Turcia, însă propulsorul ar putea fi asamblat și la Mioveni, în cadrul uzinei mecanice care produce cutiile de viteză și motorul TCe 90 pentru Dacia și pentru unele versiuni Renault, conform Promotor.ro

Viitorul motor hibrid este o combinație între un motor de 1.6  litri benzină și două motoare electrice, unul pentru propulsie, celălalt folosit ca alternator. Sistemul va permite comutarea automată între sistemul electric și rularea pe benzină. Energia se va recupera în etapa de decelerare, iar pornirea motorului se va face mereu electric, fapt care duce la reducerea consumului.

La Salonul Mondial de l’Automobile de la Paris se va mai întampla un eveniment important, Dacia îsi va prezenta noua identitate vizuală, făcând publice noul logo și noile culori reprezentative ale brandului.

Citește și: Primul tronson din Autostrada Sibiu – Pitești, aproape gata! Autoritățile au anunțat când se dă liber la circulație. Cum arată acum cel mai așteptat proiect rutier din România – VIDEO

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult