- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Marea îngrijorare a proprietarilor de mașini hibrid. Vor trebui să scoată bani din buzunar

04 Nov, 11:36 • Cornel Ghimeșan
În ultimii ani, piața automobilelor electrice și hibrid a cunoscut o creștere impresionantă. Zeci de mii de români au fost ademeniți de argumentele „e mai ieftin" și „protejăm natura". Din nefericire, beneficiile încep să dispară. 
Marea îngrijorare a proprietarilor de mașini hibrid. Vor trebui să scoată bani din buzunar

Potrivit unui proiect de lege, proprietarii de mașini hibrid nu vor mai putea beneficia de locuri parcare gratis, în București. Decizia va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Primăria Capitalei susține că astfel de beneficii trebuie să înceteze. Din acest motiv, șoferii se tem că în curând vor fi vizate și autovehiculele electrice.

„Vom plăti parcarea. Măcar cu una pot avea parcare gratuită (n.r. – mașina electrică). Era de așteptat. Și peste un an bănuiesc că nici cele electrice nu vor mai fi cu parcare gratuită”, a declarat o șoferiță, pentru reporterii de la Observator.

În Bucureşti sunt de 8 ori mai multe maşini hibrid decât electrice. Cele mai multe sunt în Sectorul 2 (peste 10.000), urmat de Sectorul 3, cu peste 7.000. Cele mai puține sunt în Sectorul 5, 1.898 de mașini. La nivelul Bucureștiului există 33.423 de mașini hibrid și 3.831 de autoturisme electrice.

 

Probleme grave pentru proprietarii de mașini electrice. Marile îngrijorări ale cetățenilor

 

Cei care dețin mașini electrice se plâng de numărul foarte mic al stațiilor de încărcare și de prețurile din ce în ce mai mari, provocate în contextul crizei energetice.

Şi în alte oraşe mari, precum Timişoara, Constanţa şi Iaşi sunt scutite de la plata parcării doar maşinile electrice.

Cele mai ieftine mașini electrice costă peste 12.000 de euro, dar din punct de vedere al funcționalităților, sunt foarte modeste.

„Cea mai ieftină maşină electrică poate fi cumpărată după Rabla Plus cu aproximativ 12.000 de euro. O maşină hibrid nu poate fi cumpărată nouă sub 12.000 de euro. Practic, poţi să cumperi o maşină electrică astăzi, mai ieftină decât una hibrid”, a declarat pentru sursa citată Ciprian Cherciu, specialist electromobilitate.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult