- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai apare un mall în București, pe lângă cele 12! În două săptămâni urmează deschiderea! Unde va fi situat centrul comercial și cât a costat investitia?

02 Nov, 19:20 • Gabriela Andreescu
Un nou centru comercial se va deschide curând în București, pe o suprafață de 4.500 de metri pătrați. Mall-ul este considerat drept un proiect de cartier, care va include și un supermarket.
Mai apare un mall în București, pe lângă cele 12! În două săptămâni urmează deschiderea! Unde va fi situat centrul comercial și cât a costat investitia?

Centrul comercial Afi City Bucureștii Noi este gata și urmează să fie deschis în următoarele săptămâni, conform precizărilor făcute de Roxana Stănciulescu, Head of Retail Leasing Division AFI Europe România, în cadrul evenimentului retailArena.

„Sperăm să deschidem noul mall, Afi City Bucureștii Noi, în 2 săptămâni. El este gata, este primul proiect de asemenea dimensiuni, respectiv 4.500 de metri pătrați. Noi l-am gândit ca un proiect de proximitate pentru Afi City, proiectul nostru rezidențial care are în jur de 200 de apartamente livrate deja și unde urmează să livrăm până la 2.000 de apartamente”, a precizat Roxana Stănciulescu în cadrul evenimentului menționat.

Reprezentanta AFi Europe România a adăugat faptul că mall-ul, situat chiar în fața stației de metrou „Laminorului”, va avea un mix clasic pentru un proiect de cartier și va include un supermarket, o sală de fitness, câteva magazine, cafenele, restaurante, și multe altele.

Roxana Stănciulescu a vorbit și despre revenirea românilor la mall, punctând faptul că de la ridicarea restricțiilor s-a observat o întoarcere semnificativă a acestora în zona de offline.

”Noi încă ne comparăm cu 2019, atât pe performanța privind vânzările, cât și traficul. Începând cu luna iulie am văzut o depășire a numărului de vizitatori în toate centrele noastre comerciale, comparativ cu aceeași perioadă din 2019”, a adăugat Roxana Stănciulescu.

Reprezentanta AFi Europe România a vorbit despre inaugurarea noului mall
Reprezentanta AFi Europe România a vorbit despre inaugurarea noului mall

Mall-ul este construit pe o parte din terenul de 14,8 hectare pe care a funcționat, în trecut, fabrica Laromet și pe care AFI Europe l-a cumpărat în 2007 la un preț de 77,5 milioane de euro.

Proiectul de retail are o suprafață închiriabilă de circa 4.500 de metri pătrați și a fost construit după o investiție de circa 8,6 milioane de euro, a spus, pentru Profit.ro managerul companiei.

AFI Europe, controlată indirect de companiile israeliene Big Shopping Center și Mega Or Holdings, a intrat pe piața românească în 2005. Compania a dezvoltat și gestionează AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, cu o suprafață închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați și peste 300 de magazine; AFI Ploiești, cu o suprafață de 34.000 de metri pătrați și peste 100 de magazine și AFI Brașov, cu o suprafață de 45.000 de metri pătrați, mai informează sursa citată.

Citește și: A locuit 4 ani într-un mall și nimeni nu și-a dat seama! Trucul folosit de un american pentru a păcăli agenții de pază

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult