Auto

Mercedes-Benz relanseaza vehiculul off-road de lux. Vezi cum arata noul G

23 Jan, 12:19 • Redactia DailyBusiness
Mercedes-Benz va lansa oficial pe piață noua clasă G în luna iunie 2018, prețurile în România începând de la 107.451 euro (TVA inclus), rămânând astfel la un nivel similar cu versiunea precedentă.
Mercedes-Benz relanseaza vehiculul off-road de lux. Vezi cum arata noul G

Specificația include o suită de dotari noi, precum farurile față LED, sistemele de asistență la conducere, interiorul exclusivist și ultra-rafinat, cu scaune din piele, cât și noua suspensie. Pentru cei mai exigenți clienți, Mercedes-Benz pune la dispoziție dotări opționale precum pachetul Exclusive Interior Plus, cu elemente ornamentale din piele pe panourile portierelor.

[img=7374][/img]
Clasa G, vehiculul off-road de lux al Mercedes-Benz, este un etalon la nivel global cand vine vorba de design. Aspectul exterior al SUV-ului nu a suferit schimbări semnificative din 1979 până în prezent. Elemente reprezentative ale modelului continuă să aibă funcționalitățile tradiționale, adăugate la aspectul unic al Clasei G.

Toate acestea se regăsesc și la noua versiune: mânerul inconfundabil al portierei și sunetul caracteristic la închiderea portierei, ornamentele cu rol de protecție sau roata de rezervă expusă pe ușa portbagajului și indicatoarele de direcție proeminente.
[img=7376][/img]
Poziționarea exterioară a balamalelor portierelor și capota specifică legendarului model sunt trăsături preluate la nivelul noii generații.

Prin cea mai recentă modernizare, legenda off-road – care a fost îmbunătățită constant din punct de vedere tehnic în ultimele decenii, însă vizual, a rămas aproape neschimbată – face saltul în noua eră, atât din punct de vedere al tehnologiei de la bord, cât și al formei.

[img=7375][/img]

Noul G este mai lung cu 53 mm și mai lat cu 121 mm, având o prezență chiar mai robustă decât anterior, atât în condiții de on-road, cât și off-road.

Mai mult decât oricând, noua Clasa G pare să fie „turnată” dintr-o singură bucată. Toate suprafețele autoturismului sunt mai întinse, aparent mai tensionate, în timp ce calitatea suprafețelor a fost adusă la un nou nivel.

Astfel, rezultatul este evident la nivelul îmbinărilor mai înguste și mai precise, cât și al tranzițiilor mai armonioase între componentele caroseriei. În plus, arcadele roților și barele de protecție sunt integrate mai ușor în designul caroseriei, rezultatul fiind un aspect mai omogen și fluid al liniilor caroseriei.