Auto

Michelin va închide trei uzine din Europa

03 Nov, 16:37 • Redactia DailyBusiness
Producătorul francez de pneuri Michelin a anunțat, marți, ca până la finele lui 2016 va închide două uzine din Europa, cea de la Fossano (Italia) și cea de la Oranienburg (Germania), urmând ca până la finele lui 2018 să închidă și o a treia uzină la Ballymena (Marea Britanie).
Michelin va închide trei uzine din Europa

Un număr total de aproape 1.500 de salariați vor fi afectați de aceste închideri, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Pentru a finanța aceste proiecte de reorganizare, grupul Michelin va înregistra un provizion de aproximativ 280 de milioane de euro în bilanțul consolidat la 31 decembrie 2015”, a precizat grupul francez într-un comunicat de presă.

În Europa, Michelin are peste 65.000 de salariați și dispune de aproximativ 40 de facilități industriale care asigură 40% din activitatea sa.

„De mai mulți ani, contextul concurențial și criza economică au afectat piața europeană de pneuri, în special piața pneurilor noi și reșapate pentru camioane. Pentru a-și păstra poziția de cel mai mare producător și a continua creșterea în Europa, Michelin ar dori să-și consolideze poziționarea pe produsele cu valoarea adăugată mare”, subliniază grupul francez.

Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România aproape 3.000 de angajați, trei uzine — două la Zalău și una la Florești — și o rețea comercială.

Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operațiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croația, Bosnia, Macedonia, Muntenegru și Serbia.

Citeste si: Michelin va inchide fabrica din Budapesta si muta o parte din productie in Romania