Auto

Mobilizare maximă pentru Sibiu-Pitești: Ce se întâmplă cu cel mai important proiect de autostradă

30 May, 00:42 • Redactia DailyBusiness
Mai multe utilaje vor fi mobilizate suplimentar luni pentru realizarea studiilor geotehnice necesare pentru Autostrada Sibiu-Pitești, cel mai important proiect de infrastructură rutieră al momentului în România.
Mobilizare maximă pentru Sibiu-Pitești: Ce se întâmplă cu cel mai important proiect de autostradă

Luni, 30 mai 2016, vor fi mobilizate suplimentar următoarele utilaje: 6 utilaje mecanizate, 2 utilaje semimecanizate, 1 penetrometru, necesare studiilor geotehnice aferente elaborării Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Pitești. Această suplimentare are la bază angrenarea/ mobilizarea la capacitate maximă a celor implicați, spun reprezentanții Companiei de Drumuri.

Ei menționează că studiile geotehnice necesare sunt în plină desfășurare. În prezent se execută foraje pe Secțiunea 1 Sibiu – Boița (15 km) și Secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș (32,5km).

Până astăzi au fost realizate, pe Secțiunea 1 Sibiu – Boița 120 de foraje/investigații geothnice din 199 estimate, iar pe Secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș 219 de foraje/investigații geothnice din 350 estimate.

Finalizarea forajelor, testelor de laborator și întocmirera studiului geotehnic pe Secțiunile 1 și 5 este estimată pentru luna iulie a acestui an.

După realizarea forajelor și sondajelor pe fiecare secțiune în parte se vor face analize de laborator care vor sta la baza întocmirii studiului geotehnic.

Studiul geotehnic împreuna cu studiile de trafic, hidrologic, topografic, arheologic, de impact asupra mediului, analiza cost -beneficiu, etc vor sta la baza întocmirii studiului de fezabilitate final.

„Așa cum am promis, voi monitoriza minuțios fiecare pas, astfel încât, la sfârsitul acestui an să avem finalizat Studiul de Fezabilitate necesar realizării autostrăzii Sibiu – Pitești. Solicit celor implicați în revizuirea Studiului de Fezabilitate să se mobilizeze la capacitate maximă pentru asigurarea derulării contractului în condițiile stabilite. Am transmis, atât colegilor care se ocupă de proiect, cât și prestatorului că este foarte important să urmărim două lucruri: calitatea lucrărilor și respectarea termenelor”, a declarat Cătălin Homor, Directorul General al CNADNR SA.

Acesta a decis în februarie 2016 constituirea colectivului de lucru – Unitatea de Implementare Studiu de Fezabilitate: Revizuire/ Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru „Autostrada Sibiu – Pitești”.

„Autostrada Sibiu – Pitești este principalul proiect de infrastructură al nostru și am decis să înființez această unitate de implementare pentru a urgenta finalizarea studiului de fezabilitate și pentru a fi siguri că acesta corespunde cu realitățile din teren, astfel încât, odată finalizat, să putem demara licitațiile pentru lucrările de execuție. Aceată echipă de proiect va urmări, în mod special, realizarea studiilor de specialitate la nivel de detalii, astfel încât studiul de fezabilitate să respecte standardele de calitate impuse de U.E.”, a declarat atunci directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.