Auto

Noul model Volvo XC60 este disponibil oficial pe piata din Romania

05 Sep, 15:59 • Redactia DailyBusiness
EIT Forum Auto, unic importator al autoturismelor Volvo in Romania, a lansat oficial pe piata locala noul SUV XC60, una dintre cele mai sigure masini realizate vreodata. Pana la finalul anului, compania estimeaza ca noul model va genera vanzari de peste 3 milioane de euro.
Noul model Volvo XC60 este disponibil oficial pe piata din Romania

Fabricat in Goteburg, Suedia, noul model XC60 este complet echipat cu tehnologie de ultima generatie si este disponibil in trei versiuni de echipare – Momentum, R Design si Inscription – si cinci motorizari – doua diesel, doua pe benzina si un motor pe benzina T8 Twin plug-in hybrid.

Noul XC60 are un pret de pornire de 45.930 Euro cu TVA inclus, iar EIT Forum Auto urmareste sa vanda, la nivel local, 60 de unitati din noul model pana la finalul anului.

Anul trecut, EIT Forum Auto a inregistrat o cifra de afaceri de 16,43 milioane de euro, cu 30% peste nivelul din anul anterior. S-au vandut 402 masini, in crestere cu 25% fata de 2015.

Cel mai bine vandute modele la nivel local, anul trecut, au fost SUV-urile XC90 cu 115 masini si XC60 Classic cu 136 de masini. Pentru 2017, compania urmareste o crestere a cifrei de afaceri similara ultimului an.

Modelul XC60 Classic, in cei noua ani de la lansare, a devenit cel mai bine vandut SUV din segmentul mediu din Europa, cu aproape un milion de masini vandute la nivel global. Acesta reprezinta astazi 30% din totalul vanzarilor Volvo la nivel mondial, ceea ce genereaza asteptari mari pentru lansarea noului model XC60.

In Romania, noul model este disponibil pentru test drive la toti dealerii autorizati Forum Auto Romania.

Forum Auto Romania este importator al autoturismelor Volvo la nivel local si lucreaza, in prezent, cu patru dealeri autorizati (doi in Bucuresti, unul in Constanta si unul in Timisoara). Compania vizeaza ca pana la finalul anului viitor sa isi largeasca reteaua de parteneri cu noi dealeri, in Iasi, Brasov si Cluj.