Cariere

Berarii Romaniei au un nou Presedinte

31 Jan, 13:23 • Redactia DailyBusiness
Membrii Asociatiei Berarii Romaniei l-au ales in functia de Presedinte pe Lucian Ghinea, Director General Bergenbier SA, companie parte a grupului Molson Coors. Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2018, Lucian Ghinea a preluat noile atributii din cadrul Asociației de la Shachar Shaine, presedintele companiei United Romanian Breweries Bereprod (URBB), care a asigurat presedintia organizatiei pe parcursul anului 2017.
Berarii Romaniei au un nou Presedinte

„Sunt onorat să preiau funcția de Președinte al Asociației Berarii României care îmi revine pentru a doua oară, într-un interval de trei ani”, a declarat Lucian Ghinea, Președinte Berarii României.

„Încep acest nou mandat cu determinarea de a continua proiectele derulate de Asociație, în totalitate orientate spre dezvoltarea durabilă a sectorului și culturii berii în România. În ceea ce privește așteptările legate de anul în curs, sper într-o evoluție pozitivă a pieței berii. Experiența anilor anteriori ne-a demonstrat însă că un trend ascendent pe piața berii este posibil doar dacă eforturile producătorilor de bere locali sunt completate de stabilitate și predictibilitate la nivel economic și fiscal”, a adăugat Lucian Ghinea.

Cu un nivel zero al evaziunii fiscale, producția de bere rămâne unul dintre factorii importanți în generarea creșterii economice la nivelul întregii țări, în special datorită caracterului său profund național: peste 97% din berea consumată în România este produsă local, iar peste 70% din materiile prime agricole folosite pentru producerea berii provin chiar din România.

Ca o consecință imediată a acestui fapt, la nivelul întregii țări, sectorului berii i se datorează peste 85.000 locuri de muncă, generate direct și indirect.

Lucian Ghinea este în prezent Director General Bergenbier SA, o companie Molson Coors. Lucrează în cadrul Grupului din care face parte Compania Bergenbier SA de 12 ani, cu o pauză de un an și jumătate în perioada 2008 – 2009. Are o experiență vastă în industria berii din România, dar și în FMCG și retail din perioada în care a activat în domeniul consultanței în afaceri.

Asociația Berarii României a fost infiintata in urma cu 14 ani.
Membrii săi actuali sunt importanți producători de bere din România: BERGENBIER SA, HEINEKEN România, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES și MARTENS, alături de microberăria CLINICA DE BERE.

Împreună, cei șase producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România.

Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA și ASOCIAÈšIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI.

Cele șase companii membre ale Asociației asigură aproximativ 3.600 de locuri de muncă în cadrul celor douăsprezece fabrici de bere, dintre care două microberării.

Unitățile de producție ale membrilor Asociației sunt situate în Ploiești, Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureș, Pan­telimon, Timișoara, Buzău, Brașov și Galați, iar cele două microberării sunt situate în Cluj-Napoca și Timișoara.

Începând cu anul 2008 Asociația Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, reprezentați prin organizația Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles. Membrii actuali sunt asociațiile naționale ale berarilor din statelor UE, alături de Norvegia, Elveția și Turcia. Organizația reprezintă interesele a peste 6.500 de producători de bere din Europa în fața diferitelor instituții și organizații internaționale. Mai mult, Berarii Europei reprezintă și apără interesele a 2,3 milioane de oameni care au locuri de muncă datorită producției și vânzării berii.