Cariere

Ce vor sa afle de fapt managerii cand te intreaba despre hobby-uri la interviul de angajare

10 Aug, 00:04 • Redactia DailyBusiness
Cand te afli pe scaunul "fierbinte" la interviul de angajare, nevoit sa raspunzi la intrebari precum "Care este cea mai mare slabiciune a ta?" sau "De ce ar trebui sa te angajez?", raspunsul la intrebarea "Care sunt hobby-urile tale?" iti poate parea floare la ureche.
Ce vor sa afle de fapt managerii cand te intreaba despre hobby-uri la interviul de angajare

Insa inainte sa o lalai cu pasiunea ta de o viata pentru cai sau noua obsesie pentru gatit, trebuie sa te gandesti ca angajatorul vrea sa aiba o imagine cat mai completa despre tine, asa ca e important sa alegi sa vorbesti despre acele hobby-uri care arata punctele tale forte.

Angajatorul incearca sa stabileasca daca vei fi potrivit pentru jobul respectiv, iar scurta incursiune in segmentul intereselor, hobby-urilor si personalitatii tale il ajuta sa evalueze mai bine, spun specialistii in resurse umane.

Iata asadar ce vor de fapt recrutorii sa afle atunci cand te intreaba despre hobby-uri:

Ca ai spirit de echipa

Avand in vedere ca majoritatea joburilor presupun un anumit nivel de interactiune de grup si ca lucrul incrucisat in mai multe echipe infloreste in tot mai multe companii, orice activitate din timpul tau liber care demonstreaza abilitatile necesare lucrului in echipa, precum sporturile de echipa sau voluntariatul, va fi bine perceput de catre viitorul tau sef.

Ca ai abilitati de lider

In cazul in care se intampla sa conduci un grup in timpul liber – orice, de la un club de lectura sau de drumetii montane, pana la activitati de caritate sau in cadrul unor comunitati – acest lucru va spune multe despre capacitatea ta de a fi un bun manager la locul de munca. 

Si, desi nu toate joburile necesita abilitati de lider sau talent de manager, acest gen de activitati in care te implici spun despre tine ca esti facut pentru a face o diferenta, indiferent in ce proiect te implici, in special la serviciu.

Ca te perfectionezi incontinuu

Daca te preocupi incontinuu de o anumita activitate in timpul liber, incercand sa fii mai bun la acel lucru – care ar putea fi orice, de la talent artistic pana la imbunatatirea modului de a comunica, scris sau abilitati de cercetare – vei fi vazut ca o persoana perseverenta, ceea ce va fi categoric un plus la interviu.

Ca ai o viata

Recrutorii vor ca tu sa ai anumite interese care sa te scoata din rutina zilnica, presupunand ca daca te implici in cateva hobby-uri, inseamna ca esti mai bine echipat pentru a face fata unei game mai largi de experiente si de persoane la locul de munca.

In orice caz, ai grija sa nu enumeri prea multe hobby-uri, pentru ca denota faptul ca esti indecis, ca nu acorzi timp suficient fiecarei activitati si ca esti ca un elastic intins prea tare, gata sa se rupa.

Vezi aici si alte lucruri pe care managerii vor sa le afle despre tine la interviu.

Citeste si 
5 lucruri traznite: Ce sa NU spui la interviul de angajare
Puterea cuvintelor: 5 lucruri pe care sa nu le spui niciodata cand iti negociezi salariul