Cariere

Dificultatile studentilor romani in Marea Britanie, dupa suspendarea imprumuturilor

08 Mar, 15:48 • Redactia DailyBusiness
Studentii romani si bulgari se confrunta cu situatii complexe in Marea Britanie, dupa suspendarea imprumuturilor lor de catre Londra, o masura pe care o considera "discriminatorie".
Dificultatile studentilor romani in Marea Britanie, dupa suspendarea imprumuturilor

Din ianuarie, studenta bulgara Stanimira Karaivanska la universitatea Kingston din Londra nu mai primeste o parte din imprumutul care ii asigura aproximativ 500 de lire sterline pe luna pentru chirie, transport si mancare. „Am ratat cursuri pentru ca nu pot plati trenul si autobuzul pentru a merge la facultate”, respectiv 24 de euro dus-intors, afirma ea.

Guvernul britanic s-a angajat intr-o retorica antiimigratie in apropierea alegerilor europene. In noiembrie, acesta a anuntat suspendarea imprumuturilor pentru cheltuieli de intretinere pentru cei 7.400 de studenti romani si bulgari. Motivul este „cresterea semnificativa” a numarului de tineri din aceste doua tari, relateaza Mediafax.

Autoritatile britanice „incearca sa ne impinga sa ne abandonam studiile”, apreciaza Liliana Gabor, o studenta romancala Icon College din Londra. „Cred ca nu ne mai vor”, conchide ea.

Citeste si Ironia invaziei: Un om de afaceri britanic vine in Romania sa caute un angajat, pentru 16.000 de lire