Cariere

Eco-Rom Ambalaje are un nou presedinte

27 May, 13:37 • Redactia DailyBusiness
Constantin Bratu, membru al Consiliului de Administratie al companiei Eco-Rom Ambalaje, a fost ales la inceputul lunii mai presedintele acesteia. Eco-Rom Ambalaje este cea mai importanta organizatie de preluare a obligatiei de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje de la agentii economici.
Eco-Rom Ambalaje are un nou presedinte

Eco-Rom Ambalaje este cea mai importanta organizatie de preluare a obligatiei de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje de la agentii economici. 

Anterior lui Constantin Bratu, presedintia Eco-Rom Ambalaje a fost detinuta timp de 10 ani de catre Mugurel Radulescu, din pozitia de public affairs and communication manager pentru Romania si Moldova al companiei Coca Cola HBC Romania. 

In prezent, Romania si-a indeplinit obligatia maxima de reciclare a 55% din deseurile de ambalaje puse pe piata, printr-un aport semnificativ al producatorilor si importatorilor de bunuri ambalate.

„Obiectivul Eco-Rom Ambalaje pentru anul 2014 este cresterea cu patru procente a ponderii cantitatii de deseuri de ambalaje colectate separat de la populatie, din totalitatea deseurilor reciclate. Cresterea de la 11% pana la 15% este un obiectiv indraznet, deoarece reprezinta dublarea cresterii medii anuale de doar doua procente”, a declarat Constantin Bratu. 

Organizatia sustine anual – prin investitii, campanii de comunicare si demersuri continue de eficientizare a parteneriatelor cu actorii responsabili – cresterea performantei sistemului de colectare separata a deseurilor de ambalaje generate de populatie si influentarea semnificativa a procesului de management al deseurilor, avand in vedere nivelul scazut la care se afla Romania in reciclarea deseului menajer. ,

„Conform ultimelor statistici, Romania recicleaza jumatate din deseurile de ambalaje generate. In acelasi timp 9 din 10 gospodarii stiu ce inseamna colectarea separata, dar procentul celor care au acces la sistem si separa deseurile este mult mai redus: in jur de 60%. Acum, mai mult ca oricand, contributia industriei in serviciul de separare a deseurilor pentru populatie trebuie sustinuta de toti actorii implicati – autoritati centrale si locale, operatori de salubritate, organizatii de profil” a declarat Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje 

In actualul context, provocarile industriei sunt foarte mari: obligatiile de reciclare globale vor creste pana la 75% incepand cu 2016, conform actualelor dezbateri la nivel european.

Astfel, rolul producatorilor in asumarea obligatiilor privind ambalajele puse pe piata si reciclarea acestora trebuie sa creasca. 

Eco-Rom Ambalaje indeplineste 72% din obligatia nationala de reciclare pentru deseurile de ambalaje (conform ANPM 2011).

Cifra de afaceri a organizatiei pentru anul 2013 a fost de 44,2 milioane de lei, dintre care 80% este directionata catre buna functionare a sistemului de colectare separata: asigurarea serviciilor de colectare, sortare si transport a deseurilor catre fabricile de reciclare, investitii in infrastructura de colectare separata pentru populatie si in campanii de informare si educare a populatiei despre importanta colectarii separate a deseurilor de ambalaje.