Cariere

IMM-urile pot angaja gratis tineri. Salariile, suportate de UE

25 Apr, 12:51 • Redactia DailyBusiness
Intreprinderile Mici si Mijlocii pot beneficia de subventii din fondurile europene pentru angajarea tinerilor. Sumele acordate sunt intre 900 de lei si 1.300 de lei per angajat.
IMM-urile pot angaja gratis tineri. Salariile, suportate de UE

Timp de un an, intreprinderile mici si
mijlocii, daca angajeaza tineri, nu vor suporta salariile cuprinse
intre 900 si 1.300 de lei.

Microintreprinderile vor putea primi
subventii doar pentru trei locuri de munca destinate tinerilor,
intreprinderile mijlocii pentru sapte, in vreme ce pentru
intreprinderile medii vor putea fi subventionate pana la 15 posturi,
conform evz.ro

Firma care isi depune dosarul nu
trebuie sa fie in insolventa sau sa aiba datorii la stat sau la
administratiile locale. Banii pot fi accesati pana la 31 martie 2015. Firmele trebuie sa aiba mai putin de 250 de angajati si o cifra de
afaceri de maximum 50 de milioane de euro.

MFE a lansat recent in consultare publica documentele pentru implementarea unei scheme de minimis prin care firmele vor primi subventii pentru a angaja tineri absolventi.

„Prin aceasta schema de minimis sustinem angajarea tinerilor, dar si activitatea mediului privat. Mai precis, vom subventiona plata salariilor tinerilor absolventi, elevi si studenti, promotia 2014. Subventiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o perioada de minimum 6 luni si de maximum 12 luni.

Angajatorii care vor beneficia de aceste subventii vor fi obligati sa mentina posturile nou create o perioada de timp cel putin egala cu cea pentru care au incasat subventia. Subliniez ca firmele vor fi obligate sa mentina postul nou infiintat si nu persoana angajata initial, in conditiile in care prin aceasta masura vrem sa incurajam competitia pe piata muncii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat in comunicatul de presa transmis de MFE.

Valoarea orientativa a subventiei nete este de 900 de lei pentru tinerii angajati cu studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru tinerii angajati care au studii superioare, conform Ghidului Solicitantului Conditii Specifice „Locuri de munca subventionate”.

Numarul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subventii, in functie de categoria in care se incadreaza beneficiarul schemei de minimis, este urmatorul: pentru microintreprinderi – 3 locuri de munca; pentru intreprinderile mijlocii – 7 locuri de munca; pentru intreprinderile medii – 15 locuri de munca.

Citeste si: Vor sa schimbe lumea, dar banii nu ii motiveaza. Cum isi pot gasi tinerii jobul de vis