Cariere

Ministerul Fondurilor Europene a lansat o schema de minimis pentru angajarea tinerilor absolventi

19 Apr, 10:11 • Redactia DailyBusiness
MFE a lansat in consultare publica documentele pentru implementarea unei scheme de minimis prin care firmele vor primi subventii pentru a angaja tineri absolventi.
Ministerul Fondurilor Europene a lansat o schema de minimis pentru angajarea tinerilor absolventi

„Prin aceasta schema de minimis sustinem angajarea tinerilor, dar si activitatea mediului privat. Mai precis, vom subventiona plata salariilor tinerilor absolventi, elevi si studenti, promotia 2014. Subventiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o perioada de minimum 6 luni si de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subventii vor fi obligati sa mentina posturile nou create o perioada de timp cel putin egala cu cea pentru care au incasat subventia. Subliniez ca firmele vor fi obligate sa mentina postul nou infiintat si nu persoana angajata initial, in conditiile in care prin aceasta masura vrem sa incurajam competitia pe piata muncii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat in comunicatul de presa transmis de MFE.

Valoarea orientativa a subventiei nete este de 900 de lei pentru tinerii angajati cu studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru tinerii angajati care au studii superioare, conform Ghidului Solicitantului Conditii Specifice „Locuri de munca subventionate”.

Numarul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subventii, in functie de categoria in care se incadreaza beneficiarul schemei de minimis, este urmatorul: pentru microintreprinderi – 3 locuri de munca; pentru intreprinderile mijlocii – 7 locuri de munca; pentru intreprinderile medii – 15 locuri de munca, transmite Mediafax.