- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Ministrul Energiei cere ANRE „să-și facă treaba”

19 Sep, 20:53 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, cere ANRE să supravegheze piaţa energiei, iar Protecţiei Consumatorilor să sancţioneze furnizorii. Acesta a mai vorbit şi despre bonificarea celor care economisesc energie.
Ministrul Energiei cere ANRE „să-și facă treaba”

Problema facturilor la energie a fost din nou pusă în discuţie în Parlament, iar ministrul Energiei a fost întrebat de ce vin facturi la energie de 7.000-8.000 lei. În acest context, Virgil Popescu a făcut apel la ANRE „să-și facă treaba„ şi să supravegheze şi, deoptrivă, să normeze piaţa. De asemenea, ministrul a cerut Protecţiei Consumatorilor să „intre” peste furnizorii de energie.

„Am văzut şi eu acele facturi şi cred că ori sunt greşite, ori cineva ar trebui să pună regulă în piaţă. ANRE este cel care verifică piaţa. Eu nu am văzut decât câteva cazuri prezentate în presă, dar fac încă un apel, cum am făcut şi în ianuarie, ANRE să-şi facă treaba să supravegheze piaţa şi să controleze piaţa, iar la persoane fizice, inclusiv Protecţia Consumatorului să intre peste furnizorii respectivi şi să verifice acest lucru”, a declarat ministrul Energiei.

Citește și: Carburanții ar putea fi mai scumpi din octombrie 2022. Cât vor plăti românii de luna viitoare și ce se întâmplă cu cei 50 de bani compensare

Virgil Popescu a mai anunţat că, în Parlament, vor urma discuţii cu furnizorii la comisiile care lucreză la ordonanţa de urgenţă pe energie. Ministrul Energiei propune bonificarea celor care îşi doresc să economisească energie.

Eu cred că fiecare care vrea să facă economie trebuie să facă. Eu cred ca trebuie găsit în Parlament un mijloc de stimulare. (…) Este un consum care nu a fost limitat de preţ, a fost un consum normal în 2021. Nu un consum mai mic. (…) Dacă în loc de 300KW, consumă 255 KW, plăteşte mai puţin. Este clar că este încurajat, dar trebuie să găsim şi o modalitate de bonificaţie”, a adăugat Virgil Popescu, citat de Agerpres.

Ministrul Energiei cere ANRE „să-și facă treaba”
Ministrul Energiei cere ANRE „să-și facă treaba”

Ministrul Energiei propune premierea celor care îşi doresc să economisească energie

Românii care economisesc energie ar putea fi premiați. Ministrul Energiei a mai declarat faptul că în momentul de față este căutată varianta prin care românii, care reușesc să facă economie, să fie bonificați.

„Ne gândim, şi premierul a spus, ne gândim şi la o modalitate de a-i bonifica pe cei care doresc să facă acest lucru. Şi vrem să venim nu numai cu „trebuie să plătească mai mult dacă consumă mai mult” ci şi dacă cumva economisesc să câştige ceva. Şi ne gândim să îmbinăm aceste două lucruri. Nu mă întrebaţi cum va fi, pentru că gândim acest mecanism cum ar trebui să fie în aşa fel încât să fie şi stimulativ, pentru că ne dorim efectiv ca oamenii să rămână cu mai mulţi bani în buzunar”, a spus ministrul Energiei.

Alte articole: Premierul Ciucă, detalii despre veniturile românilor. Ce se va întâmpla cu vouchere sociale în 2023

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult