- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Vouchere 2023. Schimbare importantă în 2023. Anunţul aşteptat de milioane de români vulnerabili

09 Feb, 13:30 • Cornel Ghimeșan
Voucherele sociale vin cu o schimbare importantă în 2023. Mai precis, un nou proiect de lege vrea să extindă domeniile în care se pot folosi de către nu mai puțin de 2,5 milioane de români care beneficiază de acest ajutor de 250 de lei.
Vouchere 2023. Schimbare importantă în 2023. Anunţul aşteptat de milioane de români vulnerabili

Vouchere 2023. Un nou proiect de lege inițiat de USR are ca scop relaxarea restricțiilor de utilizare a cardurilor electronice de vouchere sociale. Astfel, dacă proiectul de lege va fi adoptat, banii de tichete sociale vor putea fi utilizați și pentru cumpărarea de medicamente.

„Sănătatea oamenilor este esenţială şi, din păcate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din România nu îşi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie că vorbim de tratamente pentru diferite afecţiuni cronice, fie de medicamente pentru afecţiuni respiratorii etc. De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor să cumpere şi medicamente, pe lângă alimente, prin cardurile sociale”, a declarat deputata USR Diana Stoica.

Citeşte şi: Vouchere energie 2023. Marcel Boloş anunţă un nou plafon pentru decontarea facturilor

Concret, proiectul de lege al USR, inițiat de deputații Diana Stoica şi Eugen Terente, modifică OUG 63/2022 pentru ca beneficiarii tichetelor de 250 de lei să le poată folosi și pentru achiziționarea de medicamente, pe lângă alimente și mese calde.

„În urma semnalelor pe care le-am primit de la unii dintre beneficiarii cardurilor sociale pentru persoanele vulnerabile am înţeles cât de util ar fi pentru ei să poată folosi aceste carduri şi pentru a avea acces la tratamentele care le sunt vitale. Proiectul nostru va ajuta persoanele vulnerabile să ajungă mai uşor la medicaţia necesară şi, din acest motiv, sper ca toţi colegii parlamentari, indiferent de partidul din care vin, să înţeleagă importanţa proiectului şi să îl voteze”, a transmis deputatul USR Eugen Terente.

Citeşte şi: Vouchere facturi 2023. Românii sărmani primesc 1400 de lei, dar riscă amenzi de 6000 de lei!

Dacă propunerea va trece, atunci aceste tichete sociale vor putea fi folosite de către pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii / casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult