- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A venit iarna la munte! Pe Transfăgărășan zăpada are deja câțiva centimetri. Care este prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

11 Nov, 13:54 • Gabriela Andreescu
Răcirea semnificativă a vremii din ultimele zile s-a făcut simțită în toată țara. Precipitaţii sub formă de ploaie au afectat aproape toate regiunile României, iar la munte ploaia s-a transformat în ninsoare. În weekend sunt așteptate ploi slabe sau burniță în majoritatea regiunilor, inclusiv în Bucureşti.
A venit iarna la munte! Pe Transfăgărășan zăpada are deja câțiva centimetri. Care este prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Iarna a început să își facă simțită prezența pe Transfăgărășan. Vineri dimineața a nins la Bâlea, iar stratul de zăpadă are deja câțiva centimetri. Ultilajele de deszăpezire ale CNAIR au ieșit deja pe teren pentru a menține traficul rutier în siguranță.

Serviciul Public Județean Salvamont Argeș a publicat, pe pagina oficială de Facebook, un video cu zăpada depusă noaptea trecută la Cabana Salvamont cota 2000 Transfăgărăşan.

Traficul rutier este încă deschis pe Transfăgărăşan, însă șoferii sunt sfătuiți să nu se aventureze dacă nu au anvelope de iarnă şi/sau lanţuri.

„Drumarii de la CNAIR intervin permanent pentru a menține circulația deschisă în siguranță, pentru cei care tranzitează unul din cele mai frumoase drumuri montane din lume, cât mai mult timp”,au transmis reprezentanții CNAIR, citați de Digi24.

Drumarii deszăpezesc carosabilul pe Transfăgărășan
Drumarii deszăpezesc carosabilul pe Transfăgărășan

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Zonele unde va ninge în România

În săptămâna 14 – 21 noiembrie valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele nord-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în zonele montane.

În săptămâna 21 – 28 noiembrie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând nordul extrem, unde vor fi local deficitare.

În săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi deficitar în vest, nord-vest și centru, dar mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, potrivit ANM.

În săptămâna 05 – 12 decembrie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Citește și: Vin ajutoarele pentru pensionarii cu venituri mici! Guvernul a anunțat că a început distribuția pachetelor cu alimente!

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult