- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Alertă de cutremure în România. Raed Arafat sfătuiește populația să se pregătească. Ce se întâmplă în Oltenia

14 Feb, 22:08 • Polojan Tudor
Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, s-a adresat românilor după cutremurul de astăzi care a avut loc în Oltenia. Acesta a subliniat lucrurile esențiale pe care trebuie să le avem în casă în caz de dezastru natural.
Alertă de cutremure în România. Raed Arafat sfătuiește populația să se pregătească. Ce se întâmplă în Oltenia

Totodată, șeful Institutului Național de Fizică a Pământului Constantin Ionescu, declară că nu este ușor de constatat dacă în zona respectivă au existat descărcări de energie. În cazul în care au apărut sau vor apărea probleme de infrastructură, acestea vor fi imediat reparate. Nicio fisură la o conductă nu poate fi ignorată, spune șefun INFP, potrivit stiripesurse.ro.

De pregătire nu au nevoie doar casele, ci și instituțiile. Spitalele au nevoie de siguranță în caz de cutremur, dat fiind faptul că pot fi pacienți care nu se pot deplasa, ori sunt inconștienți.

Mai citește și: Pensii 2023. Ce categorii de vârstnici vor primi o indemnizaţie de 50% în plus din pensia cuvenită titularului

Un nou cutremur a avut loc în România/ sursa foto: economica.net
Un nou cutremur a avut loc în România/ sursa foto: economica.net

Ce trebuie să aveți în caz de cutremur

Este foarte important ca în caz de cutremur să fiți pregătiți cu cele necesare până când salvatorii ajung la dumneavoastră. Neapărat, trusa de urgență pentru prim ajutor, dar și apă și mâncare pentru un interval de cel puțin 72 de ore.

Tocul ușii nu mai reprezintă un loc atât de sigur, așă că după ce cutremurul a trecut, verificați structura pe care trebuie să coborâți. Aceasta trebuie să fie sigură, astfel să nu vă accidentați. Ulterior, dacă structura este rezistentă, verificăm vecinii, bătrânii și copiii.

Un nou cutremur a zguduit România astăzi. Acesta s-a resimțit atât în București, cât și în alte orașe din țară.

Seismul produs astăzi

, 14 februarie 2023, este un motiv de îngrijorare pentru populație. Țara a fost martoră tuturor evenimentelor tragice care au avut loc în Turcia, determinate de cele două cutremure devastatoare, iar în cele din urmă, aceasta a trebuit să confrunte un cutremur cu o magnitudine de 5,7 pe scara Richter, conform estimărilor realizate de EMSC.

Inițial, magnitudinea cutremurului a fost estimată la 4,5. După verificări din partea specialiștilor, aceasta a fost revizuită la 5,7 pe scara Richter. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 28,6 kilometri. Seismula fost resimțit în București, dar și în alte orașe din proximitate. Acesta s-a produs la doar 24 ore după ce a avut loc seismul din Gorj.

Te-ar mai putea interesa și: Tranzacție de peste 15 milioane de euro pentru Ștefan Mandachi! Lanțul de restaurante Spartan s-a vândut. Care este motivul

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult