- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Angajați înlocuiți de Inteligența Artificială. Un studiu arată că noile tehnologii ar putea duce la dispariția a circa 10% din locurile de muncă

12 Feb, 09:32 • Andrei Alina
Noile tehnologii, printre care și inteligența artificială, ar putea duce la dispariția a circa 10% din locurile de muncă dintr-o companie, arată datele unui studiu PricewaterhouseCoopers, realizat la nivel global, inclusiv din România.
Angajați înlocuiți de Inteligența Artificială. Un studiu arată că noile tehnologii ar putea duce la dispariția a circa 10% din locurile de muncă

Inteligența artificială va prelua multe dintre sarcinile angajaților în următorii ani. Unele locuri de muncă vor dispărea în timp, iar locul salariaților va fi înlocuit de roboți. Specialiștii spun că vor apărea și meserii noi, dar angajații trebuie să învețe să colaboreze și să lucreze cu noile tehnologii.

Potrivit unui studiu PricewaterhouseCoopers, realizat la nivel global în rândul a peste 50 de mii de angajați, inclusiv din România, inteligența artificială va fi folosită în majoritatea companiilor. Ea ar putea înlocui între 5 și 10% din locurile de muncă din fiecare organizație.

Citește și: Inteligența artificială a stabilit cele mai populare destinații turistice din lume în 2024

 

Concedieri masive în multe domenii la început de an. Angajații se tem că vor fi înlocuiți de Inteligența artificială

inteligența artificială
Inteligența artificială

În prezent, inteligența artificială este folosită în special în IT, dar și companiile din energie, medicină sau apărare sunt interesate.

Citește și: Decizia momentului în UE. Statele membre au votat prima lege care elimină înlocuirea oamenilor cu inteligența artificială

Aproape 30% din cei care fac parte din generația X, cu vârste între 43 și 58 de ani, NU cred că inteligența artificială va avea un impact și le va afecta meseria. În schimb, cei mai mulți din generația Millennial, cu vârste între 27 și 42 de ani, consideră că îi va ajuta să fie mai productivi și vor dezvolta astfel noi abilități, potrivit stirileprotv.ro.

 „Trebuie să ne adaptăm și atunci o să fie bine. Fără noi nu cred că se descurcă inteligența”, spune o tânără.