- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Inteligența artificială a stabilit cele mai populare destinații turistice din lume în 2024

11 Feb, 20:17 • Adrian Popovici
Inteligența artificială a stabilit care vor fi cele mai populare destinații turistice europene în anul 2024. Pornind de la discuțiile de pe internet, AI-ul a aflat ce își doresc turiștii de la o vacanță sau un concendiu și care sunt locurile în care s-ar putea simți cel mai bine.
Inteligența artificială a stabilit cele mai populare destinații turistice din lume în 2024

Inteligența artificială a fost una dintre cele mai mari revelații ale anului 2023 în domeniul IT, mai ales după ce criptomonedele și-au pierdut substanțial din valoare. Acum, curioșii încearcă să testeze limitele acestei tehnologii, folosind-o pentru o gamă largă de sarcini inedite. Printre acestea, AI-ul a fost pus să stabilească care sunt cele mai populare regiuni din Europa în 2024, transmite Euronews.

După cum arată analizele produse de inteligența artificială, turiștii care preferă Europa caută din ce în ce mai mult activități care să le ofere experiențe noi și inedite, asta în detrimentul  plajelor sau chiar a sejururilor centrate pe experiențele culturale.

Pentru a înțelege modul în care se schimbă gusturile turiștilor și care sunt acele țări europene care sunt cel mai bine poziționate pentru a primi și mai mulți vizitatori, Mabrian, platforma care se ocupă cu studierea tendințelor din acest domeniu a apelat la inteligența artificială. Astfel, inteligența artificială și procesoarele de limbaj natural au fost folosite pentru a analiza discuțiile despre călătorii de pe rețelele de socializare care au avut loc între ianuarie și octombrie 2023.

Cercetătorii spun că inteligența artificială a folosit o bază de date formată din peste 380 de milioane de mențiuni pentru a stabili motivațiile oamenilor pentru călătorii. Aceste informații, precum și informațiile despre activitatea companiilor de transport aerian, au fost folosite pentru a afla destinațiile care se potrivesc cel mai bine cu tendințele din acest an.

Te-ar putea interesa și: Stațiunile de schi din Europa cu cele mai mici prețuri! România nu se află în top

Cum a ales inteligența artificială destinațiile?

Annliza făcută de AI a stabilit că turiștii sunt orientați mult sprepe experiențe și mai puțin spre activitățile convenționale, asta mai ales în ultimii ani.

Deși popularitatea călătoriilor care oferă experiențe, inclusiv a sejururilor în natură sau a turismului gastronomic, se află în creștere cu cu 8 % din 2019, turismul cultural rămâne principala motivație a vizitatorilor în Europa.

 

Ce țară europeană va fi cea mai populară în 2024?

Conform datelor analizate de inteligența artificială, Italia conduce în topul destinațiilor turistice din 2024, cu patru potențiale destinații în clasament. Piemontul a ajuns primul loc pentru amestecul său atrăgător de cultură, natură și gastronomie.

De la târgul anual de trufe albe din Alba la pantele de pe Via Lattea, și de la podgoriile din Langhe la apele strălucitoare ale lacului Maggiore, regiunea de nord-vest este plină de activități pentru călătorii care își doresc experiență. Aeroportul internațional din Torino oferă acces ușor din întreaga lume. Pe locurile al cincilea, al șaptelea și al nouălea se află Campania, Lombardia și Emilia-Romagna.

Citește și: Sondaj Travelminit.ro: cum a fost turismul românesc în 2023 din perspectiva hotelierilor? August, luna cu cele mai multe rezervări de vacanțe în țară