- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Au apărut brazii naturali la cele mai mari lanțuri de magazine. Cât costă și ce înălțime au brazii la Dedeman, Lidl și Kaufland

07 Dec, 15:58 • Russo George
Se apropie Crăciunul, iar în marile lanțuri de magazine și în piețe au apărut la vânzare brazii naturali de pepinieră, oferta fiind destul de variată, în funcție, în primul rând, de înălțimea pomului.
Au apărut brazii naturali la cele mai mari lanțuri de magazine. Cât costă și ce înălțime au brazii la Dedeman, Lidl și Kaufland

Brazii naturali de Crăciun se vând bine și la Dedeman, unde prețurile pornesc de la 40 de lei și pot ajunge la 200 lei pentru cei mai înalți și stufoși pomi.

Dacă preferați un brad mic între 1 metru – 1.30 m pentru a nu ocupa mult spațiu trebuie să scoateți din buzunar 40 lei. Pentru un brad mai măricel, 110 – 150 cm, prețul sare la 89.98 lei/bucată.

Un brad natural tăiat, de Crăciun, verde, Abies Nordmanniana, H 140 – 170 cm, costă zilele acestea la Dedeman 65 lei.

Pentru cei care preferă să aibă de Crăciun un brad înalt cât casa, Dedeman are două oferte. Fie brad natural tăiat, de Crăciun, verde, Abies Nordmanniana, Standard, H 220 – 250 cm, la preț de 159.90 lei/bucată, fie brad natural taiat, de Craciun, verde, Abies Nordmanniana, Premium, H 200 – 250 cm 194.98 lei/bucată.

Prețurile brazilor variază în funcție de locul de achiziție (comerciant sau supermarket), tipul de brad (natural sau artificial, simplu sau împodobit, mic sau mare) și de momentul lunii.

În general, prețurile sunt mai accesibile la începutul lunii decembrie. Pe măsură ce ne apropiem de Crăciun, tarifele tind să crească.

La Lidl, de exemplu, un brad natural de circa doi metri costă doar 99 lei. În Kaufland, însă, același tip de brad costă 250 lei.

Când se împodobesc brazii de Crăciun

Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai frumoase, dar și cele mai vechi tradiții pe care le respectăm în fiecare an în preajma sărbătorilor de iarnă. Tradiția pomului de Crăciun este veche de sute de ani, iar semnificația decorațiunilor cu care era bradul împodobit reprezenta cunoașterea și bogăția.

Oamenii aleg data la care să-l decoreze în funcție de timpul liber sau de alte evenimente cu semnificație în familie în luna decembrie, însă tradiția spune că bradul trebuie împodobit în Ajunul Crăciunului, respectiv în seara de 24 decembrie.

În trecut, în preajma acestei zile, oamenii alegeau cel mai frumos pom de Crăciun și îl împodobeau cu cele mai speciale decorațiuni. Din el nu lipseau steaua din vârf, nici decorațiunile din lemn.

Citește și: Staţiunile montane au de aproape patru ori mai multe unităţi de cazare faţă de acum 15 ani. Cu cât au crescut și încasările din taxe și impozite