- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Bulgaria revine în topul destinațiilor preferate de turiști cu 30% mai multe rezervări față de 2022. Țara visează la 13 milioane de vizitatori în 2023

12 May, 18:07 • Constantin Cristina
Bulgaria se așteaptă la 13 milioane de vizitatori străini în 2023. În prezent, țara înregistrează cu peste 30% mai multe rezervări comparativ cu anul 2022.
Bulgaria revine în topul destinațiilor preferate de turiști cu 30% mai multe rezervări față de 2022. Țara visează la 13 milioane de vizitatori în 2023

Bulgaria a reușit să înregistreze în acest moment, cu peste 30% mai multe rezervări comparativ cu anul trecut, iar veniturile sunt în creștere cu 50%, a anunțat Novinite.

Citește și: Producătorii din Bulgaria nu scapă de amenințarea importurilor ucrainene. Ministrul Economiei vrea să le reintroducă dacă vor crește prețurile de la raft

Bulgaria revine în topul destinațiilor preferate de turiști cu 30% mai multe rezervări față de 2022

Țara estimează că va fi vizitată pe parcursul acestui an de 13 milioane de turiști străini, a informat Rumen Draganov, director în cadrul Institutului pentru Analize şi Evaluări în Turism.

În luna mai, au vizitat țara circa 800.000 de turiști, iar datele estimează că numărul ar ajunge la un milion.

„Dacă încheiem anul cu aproximativ 13 milioane de vizitatori străini în total, vom depăşi nivelul din 2019, când au fost 12,5 milioane. În iarnă, au fost mulţi turişti mulţumiţi, nu doar pe segmentul sporturilor de iarnă şi spa, ci şi turismul cultural în zonele istorice urbane, şi alte tipuri – vizitarea prietenilor şi a rudelor. Avem un excedent în domeniul cazării şi continuăm lucrările de construcţii”, a declarat Draganov.

Tour-operatorul Zdravka Chimeva susţine că din ce în ce mai mulţi oameni vor să-şi petreacă vacanţa în regiunea Blagoevgrad, fiind în creştere numărul rezervărilor.

„Pentru toţi cei care lucrează în turism, este o gură de aer proaspăt după pandemie. Turiştii vin în număr mare în Bansko, Dobrinishte, Sandanski, Banya, Ognyanovo. Există interes din partea spaniolilor, le place foarte mult în Bulgaria. În Blagoevgrad avem curse dus-întors”, precizează Zdravka Chimeva.

De asemenea, proprietarii plajelor din Bulgaria au anunțat care sunt prețurile pe care le pregătesc pentru sezonul estival din 2023. Românii trebuie să știe de ce sume au nevoie, dacă își fac concediul în Bulgaria! Totodată, concesionarii plajelor au anunțat că, de acum încolo, turiștii își vor putea închiria șezlongul și umbrela prin intermediul unei aplicații online.

Bulgaria
Bulgaria

O umbrelă de plajă va costa 1.20 leva (aproximativ 3 lei) la Burgas, iar în Sunny Beach, prețul acesteia este de aproape 9 ori mai mare – în jur de 10 leva, adică 25 lei. La Varna, tarifele pentru o umbrelă de plajă și șezlong vor fi aceleași ca cele de anul trecut, mai exact, 5 leva pentru fiecare (12.5 lei).

Prețurile din stațiunea Sf. Constantin și Elena vor fi cuprinse între 8 și 10 leva. Pe de altă parte, tarifele din Albena rămân aceleași ca cele de anul trecut, mai exact, o umbrelă cu două șezlonguri pot fi închiriate pentru (53.35 lei). Din acest punct de vedere, Velina Giumova explică că toți turiștii cazați în hotelurile de la Albena vor beneficia de șezlong și umbrelă de plajă incluse în pachetul achiziționat.

Alte articole: De câți bani ai nevoie pentru o vacanță la mare în Bulgaria. Turiștii își pot rezerva online umbrela și șezlongul, prin intermediul unei aplicații