- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Castelul Bran, o dezamăgire uriașă pentru turiști! „Ce rușine, un loc mult prea comercializat, foarte scump, de abia așteptam să ies de acolo. Stați departe”

09 Apr, 11:53 • Constantin Cristina
Castelul Bran este primul obiectiv turistic pe care îl vizitează neapărat turiștii străini când vin la noi în țară. Însă sute de persoane au fost foarte dezamăgite în urma vizitei, lăsând recenzii pe platforma TripAdvisor.
Castelul Bran, o dezamăgire uriașă pentru turiști! „Ce rușine, un loc mult prea comercializat, foarte scump, de abia așteptam să ies de acolo. Stați departe”

Castelul Bran, obiectivul turistic care a atras mii de turiști străini, a lăsat un gust amar, în urma vizitei. Popularitatea castelul vine pe baza poveștii a Contelui Dracula, care astfel atrage foarte mulți turiști care abia așteaptă să vadă unde a trăit, a relatat ziare.com.

Vezi și: Cât au plătit miliardarii lumii pentru petrecerea de Halloween de la Castelul Bran

Castelul Bran, o dezamăgire uriașă pentru turiști

În primele cinci luni ale anului 2022, Castelul Bran a avut un număr de 205.000 de turiști, un număr dublu, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. Totuși, castelul este plasat pe primul loc în căutările de pe Google Street View, în 2022. Internauții au fost curioși să vadă cum arată monumentul istoric.

De asemenea, obiectul turistic are peste 6.000 de recenzii pe platforma TripAdvisor. Însă lângă bine, trebuie să se alăture și puțin rău. Pe lângă miile de recenzii bune se adaugă alte sute de recenzii ale turiștilor care au avut alte așteptări de la castel și au fost complet dezamăgiți în urma vizitei.

Iată părerile turiștilor străini.

„Ce rușine, un loc mult prea comercializat, foarte scump, de abia așteptam să ies de acolo. Stați departe”

„Castelul lui Bran a fost o dezamăgire uriașă, nimic cu adevărat interesant de văzut, în afară de suveniruri neplăcute cu Dracula, care nu arată autentice, unele dintre ele par desprinse dintr-o petrecere de Halloween din școala primară în loc de o atracție turistică istorică. Am văzut o mulțime de lucruri ridicole: canapele relativ noi, portrete ieftine scoase la imprimantă, panouri informative prost făcute.”

Castelul Bran
Castelul Bran

„Am închiriat o mașină din București pentru a vedea castelul. Pierdere de timp. Dacă se află pe lista ta, du-te, fă o fotografie și pleacă. Nu vă deranjați să plătiți cei 40 de lei pentru a intra. Camerele sunt plictisitoare, foarte puține referiri la Dracula și mobilierul era acoperit cu decorațiuni de Halloween”

„În afara faptului că este Castelul lui Dracula, nu merită văzut. Erau atât de mulți oameni, de abia așteptam să ies de acolo”

„Abia așteptam să văd acest loc, dar a fost cea mai mare dezamăgire din călătoria noastră. Am stat la coadă 30 de minute. Tot timpul vizitei am mers în coloană. Nici măcar nu am putut citi informațiile despre castel de pe ziduri pentru că era o mulțime atât de mare de oameni. Iar când am intrat în magazinul cu suveniruri, doamna care lucrează acolo nu ne-a băgat în seamă pentru că vorbea tot timpul la telefon. La urma urmei, castelul este frumos. Sunt chiar dezamăgit de modul în care se poartă românii cu cea mai populară atracție a lor”

„Cel mai scump loc din Transilvania, cu atât de mulți oameni care vizitează castelul, încât nici măcar nu te poți deplasa între camere (care de fapt au doar niște mobilier vechi). Cozile de așteptare sunt nesfârșite, chiar și în interiorul castelului. Arhitectura castelului arată grozav, este și într-o stare destul de bună, dar fiind un loc atât de aglomerat, toată magia se pierde. Nu recomand.”

„Cea mai proastă destinație turistică în care am fost vreodată! Am fost entuziasmat de această locație deoarece toți prietenii mei mi-au recomandat-o! Din exterior, arată uimitor. Am intrat cu un grup mare de turiști și am intrat și ieșit în 30 de minute. Atât de mic este acest castel! Camerele nu aveau mare lucru, camera dedicată lui Dracula era atât de mică și avea foarte puțin de arătat. Dacă nu ești fan Dracula, nu aș recomanda această capcană turistică. N-am văzut o singură persoană ieșind cu zâmbetul pe buze. Am fost în 16 țări și acesta a fost cel mai rău loc vizitat vreodată!”, sunt doar câteva dintre comentariile turiștilor străini.

De partea cealaltă a taberei, se află turiști care au rămas cu o experiență frumoasă în urma vizitei.

„Frumos castel. O zi frumoasa petrecuta în Bran. Împrejurimile sunt bine întreținute. Multă istorie. Recomandat!”

„Acest castel este cu siguranță magnific, nu numai la interior, ci și la exterior. Este un loc care merită din toate punctele de vedere”

„Ceva ce simți că trebuie făcut atunci când vizitezi România. Castelul este interesant și are multe expoziții. Foarte turistic, desigur, dar are priveliști frumoase”, sunt câteva comentarii.

Alte articole: Află cine este românul care participă la petrecerea lui Elon Musk de la Castelul Bran! Aceasta urmează să fie petrecerea deceniului!