Am scăpat telefonul în apă!
e situația în care nimeni nu dorește să ajungă. Desigur, niciun gadget nu este scutit de pericolul deteriorării. Totuși, dacă discutăm despre un telefon scăpat în apă, odată cu acest incident, riști să pierzi și informațiile din el, nu doar să uzi dispozitivul sau să-i spargi ecranul, dacă lovitura a fost una puternică. Deși, la prima vedere, un telefon scăpat în apă este compromis, ai suficiente șanse de a-l putea folosi în continuare.
Revolut lansează 3 funcții noi. Cum îți protejezi contul dacă ți se fură telefonul
Și dacă te întrebi Ce fac dacă am scăpat telefonul în apă?, află că tot ce trebuie să faci este să reții din timp câteva măsuri de precauție și să acționezi prompt, atunci când este cazul, dacă vrei să-ți salvezi smartphone-ul.
Cât timp ar trebui să lași aparatul în orez după ce l-ai scăpat în apă, de fapt? Este o metodă foarte eficientă, în multe cazuri, dar trebuie folosită corect pentru a-ți salva dispozitivul.
Scăparea telefonului în apă nu este deloc un lucru plăcut. Chiar dacă ai grijă de acest dispozitiv, se poate întâmpla să ai un moment de neatenție, însă acesta te-ar putea costa mult.
Este important, însă, să acționezi cât mai rapid după un astfel de incident, pentru ca telefonul să nu se strice și să nu ajungi să cheltui sume mare de bani pentru reparații sau să achiziționezi un alt dispozitiv.
Dacă se întâmplă să scapi telefonul în apă, trebuie să-l recuperezi imediat, pentru a evita deteriorarea acestuia. După aceea, oprește alimentarea și nu încerca să-l utilizezi atunci când este ud. Scoate toate accesoriile externe, precum husa, carcasa, cablul sau căștile.
O metodă foarte cunoscută pentru salvarea telefonului scăpat în apă este punerea acestuia într-un recipient cu orez nefiert. Alimentul absoarbe apa și umezeala, motiv pentru care sunt șanse mari să reușești să-ți salvezi telefonul dacă utilizezi acest truc.
Trebuie să te asiguri că este complet scufundat în orez, apoi acoperă recipientul cu un capac. Se lasă acolo între 24 și 48 de ore. În loc de orez, poți utiliza și silica gel, care este la fel de eficient.
Dacă nu ai orez sau silica gel, poți pune telefonul într-un loc unde există o bună circulare a aerului. Așază dispozitivul pe o suprafață curată și uscată. Pentru a ușura procesul de uscare, folosește un ventilator.
În acest timp, trebuie să eviți lumina directă a soarelui, dar și uscătorul de păr. Căldura excesivă îi poate face mai mult rău telefonului, motiv pentru care trebuie evitată, notează lovedeco.ro.
După ce se usucă, verifică dacă acesta mai funcționează. Trebuie verificate touchscreen-ul, difuzorul, butoanele și camera. În cazul în care nu reușești să pornești telefonul sau acesta nu funcționează în mod corespunzător, ar fi mai bine să apelezi la ajutorul unui specialist.
Oprește telefonul mobil
Dacă mobilul s-a udat când era pornit, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îl oprești urgent, deoarece apa poate provoca un scurtcircuit. De asemenea, bateria, cartela SIM și cardurile SD trebuie scoase. În acest fel, apa nu se va scurge pe aceste elemente.
După ce telefonul mobil a fost oprit, usucă-l cu o cârpă moale. Alege un prosop care să nu zgârie materialele sau să lase reziduuri. Și utilizarea aparatelor cu aer rece este utilă, deoarece ajută la uscarea urmelor de apă pe care cârpa nu le-a putut îndepărta.
Lasă apoi mobilul, bateria și cartela SIM pe prosoape absorbante pentru a ajuta la aspirarea lichidului impregnat. O cârpă din microfibră, precum cele utilizate adesea pentru curățarea ochelarilor, este o bună opțiune absorbantă care nu lasă reziduuri.
Nisipul folosit pentru litiera pisicii este un alt absorbant lichid excelent. Tot ce ai de făcut este să pui dispozitivul mobil într-o pungă care conține o cantitate considerabilă de nisip și să aștepți aproximativ două zile să acționeze.