- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce produse prezente pe rafturile magazinelor din România sunt complet interzise în alte țări

02 Feb, 23:38 • Cornel Ghimeșan
Diverse produse care în alte țări sunt interzise se regăsesc pe rafturile magazinelor din țara noastră.
Ce produse prezente pe rafturile magazinelor din România sunt complet interzise în alte țări

Mai multe lanțuri de supermarketuri din țară, printre care Kaufland, Lidl, Mega Image, oferă aceste produse alimentare care în alte țări din lume sunt interzise.

Variațiile în reglementările și accesibilitatea produselor în diverse țări pun accentul pe complexitatea normelor de siguranță alimentară și diversitatea culturală. Dacă într-o țară ceva poate fi considerat inofensiv, într-o alta poate fi supus unor restricții stricte. Cei care le consumă trebuie să fie conștienți de aceste lucruri atunci când aleg să le cumpere.

Ce produse sunt interzise în alte țări, dar sunt disponibile în România

  • Kinder Surprise

Ouăle cu surprize de la Kinder sunt preferatele copiilor. În SUA, însă, ele sunt interzise pentru că acele jucării sunt considerate periculoase pentru cei mici.

Citește și Taxe pe carbon. Recomandările FMI pentru a reduce deficitul bugetar

  • Guma de mestecat

O regăsim în toate magazinele din țară și toată lumea o consumă. Totuși, e bine de știut că în Singapore, spre exemplu, e restricționată. Singurele acceptate sunt cele care au un beneficiu terapeutic, cum ar fi sprijinul în renunțarea la fumat.

  • Foie gras

E considerat a fi un produs de lux, se află pe lista alimentelor interzise în Germania și India, iar statul California a adoptat, de asemenea, o interdicție pentru acest produs. Totuși, în România, foie gras rămâne disponibil pentru consum.

  • Semințe de mac

Sunt folosite în tot felul de produse de panificație la noi, dar în țări precum Taiwan, Singapore, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, ele sunt complet interzise din cauza substanțelor narcotice.

  • Laptele nepasteurizat

Atât laptele nepasteurizat, cât și brânza preparată din lapte nepasteurizat se regăsesc pe rafturile magazinelor din România. În țări precum Canada, Australia sau Scoția ele sunt interzise din cauza îngrijorărilor legate de igienă și posibilelor bacterii.

Citește și Vești proaste pentru 2.500 de pensionari. Din cauza indexării pensiilor cu 13,8%, nu mai primesc gratuitate la transportul public în comun

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult