Ce să nu mănânci în Postul Paștelui. Există mai multe produse din comerț pe care cei care țin post ar trebui să le evite în această perioadă deoarece pot conține urme ascunse de ouă sau derivate ale produselor lactate.
Ce să nu mănânci în Postul Paștelui. Produsele de care să te ferești în perioada următoare
Pâinea, de exemplu, poate conține unt, ouă, zer sau lapte praf. Atenți la ingrediente trebuie să fim și în cazul produselor de patiserie. Acestea pot conține unt sau margarina cu adaos de grăsimi animale.
Pe lista neagră a produselor de post se mai află și chipsurile. Chiar dacă sunt făcute de obicei din cartofi sau orez, există sortimente care conțin și praf de brânză / aromă artificială pe bază de lactate, dar și zer. Ca să eviți situațiile neplăcute, verifică întotdeauna etichetele produselor. Pot fi consumate chipsuri pe bază de cartofi sau alte legume deshidratate.
Pe listă se mai află și sosurile și dressingurile din comerț, dar și anumite produse din soia. Unele dintre alimentele din soia ar putea conține proteine din lapte, dar și alte arome. În cazul sosurilor din comerț, unele dintre acestea pot să conțină lapte, derivate din produse de origine animale sau ouă.
De asemenea, trebuie să mai fim atenți și la batoanele de cereale, dulciurile, dar și sucurile sau vinul. De exemplu, unele soiuri de vin ar fi filtrate utilizând clei de pește sau proteine din lapte, arată Playtech.ro.
Iată ce produse pot fi consumate în timpul Postului: laptele vegetal, avocado, hrișcă, semințe de in, semințe de chia, linte, năut, quinoa, dar și nuci, caju, migdale și alune de pădure.
Se mai poate consuma și ciocolata neagră, făcută doar din cacao, fără adaos de lapte.