- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

ChatGPT avansează pe scara tehnologiei! Ce presupune cel mai nou update al chatbot-ului AI și de ce va fi de folos

18 Feb, 12:52 • Fundeanu Madalina
ChatGPT devine mai performant. OpenAI adaugă o funcție de memorie la ChatGPT, iar acest lucru va permite botului să-și amintească detalii personale importante din conversațiile anterioare.
ChatGPT avansează pe scara tehnologiei! Ce presupune cel mai nou update al chatbot-ului AI și de ce va fi de folos

Un mare dezavantaj al interacțiunii cu un chatbot AI, inclusiv atunci când vorbim despre ChatGPT, este că totul se resetează odată ce conversația s-a încheiat, conform playtech.ro.

Acesta nu își va aminti cine ești sau ce ai întrebat anterior, iar funcția este intenționată, din motive de confidențialitate, dar împiedică cu adevărat tehnologia să se dezvolte într-un adevărat asistent digital care să te cunoască suficient de bine pentru a-ți fi de ajutor în mod real.

ChatGPT devine mai performant

OpenAI caută modalități să rezolve această problemă și în cele din urmă adaugă o funcție de memorie la ChatGPT. Acest lucru va permite botului să-și amintească detalii personale importante din conversațiile anterioare și să aplice acest context la interogările curente.

Astfel, îi poți spune lui ChatGPT să-și amintească ceva specific, cum ar fi faptul că lucrezi într-un anumit loc și, de regulă, ai nevoie de anumite informații.

Acesta va stoca automat aceste date așa cum ai solicitat și le va aplica în conversațiile și sarcinile viitoare.

Citește și: Vești proaste pentru cei care vor să își achite facturile online! Dificultăți la facturile de curent și gaze. Informațiile pe care trebuie să le știe românii

ChatGPT
ChatGPT

Mai mult de atât, sistemul va memora în timp și va stoca natural date pe măsură ce efectuezi interogări. Scopul este ca chatbot-ul să devină mai inteligent și, mai important, să fie ajustat la nevoile tale specifice.

Magazinul GPT este plin de chatboți unici care ar beneficia cu siguranță de această funcție de memorie. Acest lucru nu pare prea diferit de modul în care funcționează deja internetul. Aplicațiile stochează date personale, la fel fac și site-urile web și rețelele sociale.

Pe de altă parte, există preocupări semnificative legate de confidențialitate cu modul standard de realizare a lucrurilor care se suprapun absolut acestei funcții de memorie.

Utilizatorii ar urma să aibă control total, potrivit OpenAI

În acest sens, OpenAI spune că utilizatorii vor avea control asupra memoriei ChatGPT-ului și că sistemul a fost antrenat să nu-și amintească automat anumite subiecte sensibile, cum ar fi datele de sănătate.

Compania spune că poți pur și simplu să-i spui botului să uite ceva și că va face acest lucru. Există, de asemenea, o filă de Administrare a Memoriei inclusă în setările pentru ajustări mai nuanțate. În cazul în care întreaga idee te deranjează, poți să dezactivezi complet funcția.

Vezi și: Sistemul de Garanție Returnare: peste 2 milioane de ambalaje fost returnate în ianuarie. Ministrul Mediului: „Este încă la un nivel incipient”