- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cinci funcții ascunse de pe WhatsApp de care probabil că nu știai. Cum faci mesajele să dispară

18 May, 20:27 • Claudia Simion
WhatsApp este printre aplicațiile cele mai folosite la nivel global. Toată lumea are un telefon pe care ține legătura cu prietenii, familia, colegii, prin intermediul acestui canal de comunicare online.
Cinci funcții ascunse de pe WhatsApp de care probabil că nu știai. Cum faci mesajele să dispară

Cinci funcții ascunse de pe WhatsApp de care probabil că nu știaiCum scrii cu bold, italic sau tăiat pe WhatsApp

În cazul în care vrei să accentuezi niște cuvinte pe WhatsApp, le poți scrie cu bold, italic sau tăiat. Nu e greu deloc, tot ce ai de făcut este să pui la început un simbol aferent fiecărei formatări în parte.

Ca să scrii

  • cu bold – folosești simbolul * înainte și după cuvântul sau grupul de cuvinte dorit

exemplu: *bună* scris astfel va apărea bună

  • italic – folosești simbolul _ înainte și după cuvântul sau grupul de cuvinte dorit

exemplu: _bună_ scris astfel va apărea bună

  • tăiat – folosești simbolul ~ înainte și după cuvântul sau grupul de cuvinte dorit

exemplu: ~bună~ scris astfel va apărea bună

Cum salvezi mesajele

Dacă ai primit pe WhatsApp un mesaj de la o o persoană cu care ai discutat, iar conversația a mers mai departe și nu știi cum să salvezi undeva mesajul de care vei avea nevoie mai târziu, ei bine, trebuie să știi că e foarte simplu acest lucru.

Poți salva mesajul la favorite. Trebuie doar să ții apăsat pe el, iar apoi să selectezi de sus simbolul steluță. Acțiunea va transfera textul, poza sau documentul ales în categoria Starred messages. O găsești în pagina principală a WhatsApp, trebuie doar să selectezi meniul cu trei puncte din dreapta, sus.

Citește și Trucuri pe care toți utilizatorii de iPhone ar trebui să le cunoască. Cum să crești durata de viață a bateriei

Cum să afli dacă un mesaj trimis a fost citit

Dacă ai trimis un mesaj pe WhatsApp și nu știi dacă el a fost sau nu citit, e ușor să afli acest lucru. Poți doar să ții apăsat pe cuvântul respectiv și apoi să apeși pe simbolul info, din meniul care apare sus.

Cum să nu salvezi poze și clipuri în telefon de pe WhatsApp

Dacă ai multe conversații pe WhatsApp și primești tot timpul poze și video-uri, ele îți consumă o mare parte din memoria telefonului. Tocmai de aceea, ai posibilitatea să dezactivezi funcția de salvare a conținutului media din WhatsApp. Trebuie doar să intre în Setări (Settings), apoi selectezi Chaturi (Chats), Vizibilitate media (Media visibility) și dezactivare buton.

Cum folosești notificări personalizate

Dacă vrei să citești în timp util mesaje de la colegi de muncă, prieteni sau partener, dar nu ai timp și de celelalte chaturi, poți face acest lucru foarte ușor. Intri în meniul fiecărui contact în parte și alegi un ton de notificare personalizat. Ții apăsat lung pe contactul dorit ca să îi poți pune un ton de notificare aparte. Apeși pe cele trei puncte din dreapta sus. Alegi Vezi contact (view contact), iar apoi ți se deschide un nou meniu de unde poți selecta notificări speciale.

Cum trimiți mesaje temporare

Există posibilitatea să ai persoane cu care preferi să vorbești prin mesaje temporare. Ce înseamnă acest lucru? Că, după un timp, mesajele dispar. Faci acest lucru activând funcția Disappearing messages.

Citește și Platforma Temu este acuzată de practici înșelătoare în Europa! Cum sunt păcăliți cumpărătorii în 2025

Tags: