- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cosmin Cosma, CEO-ul Finqware, anunță planurile ambițioase ale firmei sale pentru 2025: „Vrem să jucăm la nivelul campionilor europeni”

26 Apr, 14:00 • Adrian Popovici
Finqware, compania românească de fintech are planuri ambițioase pentru 2025, CEO-ul acesteia dezvăluind că este luat în calcul deschiderea unor birouri în mai multe țări din Europa.
Cosmin Cosma, CEO-ul Finqware, anunță planurile ambițioase ale firmei sale pentru 2025: „Vrem să jucăm la nivelul campionilor europeni”

Cosmin Cosma, CEO al Finqware, a vorbit într-un interviu recent despre planurile companiei sale. După cum explică acesta, firma românească de fintech specializată în automatizarea operațiunilor de trezorerie, intenționează să își extindă prezența în Europa Centrală și de Est începând cu anul viitor. Cosma a menționat că această expansiune va include deschiderea de birouri în țări precum Austria sau Polonia, notează Economedia.

„Am avut mai multe inițiative de a deschide birouri și în alte țări. Am avut la un moment dat deschis un birou în Luxemburg. Noi vrem să jucăm la nivelul campionilor europeni, nu doar în curtea școlii. Anul acesta nu știu dacă se va întâmpla, dar cu siguranță de anul viitor avem destul de multe planuri să ne extindem. Noi în acest moment suntem operaționali oriunde în Europa. Cel mai probabil ne uităm la țări din zona Centrul și Estul Europei, dar mai dezvoltate, cum ar fi Austria sau Polonia”, spune CEO-ul Finqware.

Cosmin Cosma explică că inteligența artificială (AI) este o tehnologie care evoluează și care poate fi extrem de utilă, în special în domeniul financiar. El subliniază că în sectorul financiar, AI-ul este vital pentru a aborda probleme precum reducerea fraudei și consolidarea securității.

CEO-ul subliniază că Finqware se concentrează pe implementarea inteligenței artificiale pentru a gestiona eficient activitățile financiare ale companiilor mari. În plus, el menționează că un obstacol major în acest proces este disponibilitatea datelor structurate, deoarece datele financiare sunt adesea dezordonate. Prin urmare, primul pas pe care îl urmează Finqware este să structureze aceste date, pentru a putea fi utilizate eficient în cadrul sistemelor de AI.

Te-ar putea interesa și: Inteligența artificială, pe agenda Guvernului. Executivul anunță crearea unui comitet care gestionează aplicarea normelor europene în domeniu

Cosmin Cosma, CEO-ul Finqware. Foto: Facebook
Cosmin Cosma, CEO-ul Finqware. Foto: Facebook

Ce spune CEO-ul despre noile tehnologii și piața muncii

În ceea ce privește piața muncii și atragerea de noi talente, Cosma declară că Finqware nu întâmpină probleme. El consideră că forța de muncă devine o problemă atunci când joburile sunt neatractive, fie din perspectiva sarcinilor pe care angajații trebuie să le îndeplinească, fie din perspectiva remunerației insuficiente.

„Noi vedem oportunități, nu ne sperie schimbările, fac parte din viața economică. Prin natura noastră de fondatori de startup-uri noi vedem oportunități. Tehnologiile noi de procesare de date, inclusiv AI-ul, sunt o mare oportunitate. Sunt noi unelte care au apărut în ultimii ani care aduc valoare. Piața de a atrage investiții este obositoare. V

iața de fondator de start-up care trebuie să atragă investiții este extrem de obositoare. Noi nu suntem în momentul acesta foarte activi în a atrage investiții. Suntem aproape de profitabilitate, iar acest lucru ne ajută. Dar este o piață destul de greoaie pentru că modelul de investiții de tip VC este încă neclar în Europa de Est și pune anumite probleme când finanțezi startup-uri”, explică CEO-ul Finqware.

Citește și: Cum va afecta inteligența artificială locurile de muncă. Noul studiu care arată că 40% dintre români folosesc AI-ul săptămânal