- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum va afecta inteligența artificială locurile de muncă. Noul studiu care arată că 40% dintre români folosesc AI-ul săptămânal

22 Apr, 22:30 • Cornel Ghimeșan
Te-ai gândit vreodată la modalitatea prin care AI-ul ar putea fi afectate locurile de muncă de inteligența artificială? Un nou studiu arată că 40% dintre românii de la orașe folosesc în fiecare săptămână AI-ul!
Cum va afecta inteligența artificială locurile de muncă. Noul studiu care arată că 40% dintre români folosesc AI-ul săptămânal

Te-ai gândit vreodată cum ar putea fi afectate locurile de muncă de inteligența artificială? Un nou studiu arată că 40% dintre românii de la orașe folosesc în fiecare săptămână AI-ul!

Citește și Se caută specialiști în inteligența artificială! Salariile ajung și la 8.000 de euro!

Cum vor fi afectate locurile de muncă de inteligenţa artificială?

Un nou studiu arată că 40% dintre românii de la oraşe folosesc săptămânal AI-ul.

Inteligența artificială taie 1.000 de joburi în fiecare zi. Situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare, căci oamenii își pierd locurile de muncă în fața tehnologiei.

Inteligența artificială acaparează locurile de muncă ale oamenilor, iar situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare.

Un număr de 40.000 de disponibilizări de la începutul anului, o medie de 1.000 pe zi în primele două luni ale anului 2024, reduceri care afectează giganții tehnologici și micile startup-uri, de la San Francisco la Tel Aviv – așa arată o analiză La Stampa.

Românii au în general o percepţie pozitivă asupra inteligenţei artificiale, aceasta fiind in principal asociată cu noţiunile de roboţi, tehnologie, viitor şi inovaţie.

AI creează entuziasm printre români

Puţinele aspecte negative sunt legate de şomaj, percepţia că AI nu ar oferi informatii corecte, sau ar putea fi periculoasă.

Mai mult decât atât, datorită ascensiunii lor rapide, tool-urile de AI creează entuziasm şi sunt considerate în general benefice asupra activităţii de la locul de muncă şi a societăţii.

Citește și Inteligența artificială pune în pericol locurile de muncă ale oamenilor. Zilnic se pierd 1.000 de joburi în fața tehnologiei

Pe lângă cele prezentate anterior, rezultatele fac parte dintr-un studiu realizat de agenţia independentă United Media Services, efectuat între 19-22 martie 2024 şi având ca subiect impactul inteligenţei artificiale (AI) asupra populaţiei urbane din România. Vezi galeria foto pe BusinessReview.eu.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult