- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum să profiți din plin de darul de nuntă. Sfatul economistului Adrian Mitroi: „E o decizie care va schimba chimia familiei”

17 Sep, 15:25 • Bocioacă Bianca
Profesorul de finanțe comportamentale Adrian Mitroi a explicat care ar fi cea mai bună investiție pe care o poate face un cuplu proaspăt căsătorit cu darul de nuntă.
Cum să profiți din plin de darul de nuntă. Sfatul economistului Adrian Mitroi: „E o decizie care va schimba chimia familiei”

Economistul Adrian Mitroi a explicat ce poate face un cuplu proaspăt căsătorit cu darul de nuntă.

„Primul lucru pe care l-aș argumenta, pe care îl văd și din interacțiunea cu ei, pentru că văd cum gândesc studenții, deoarece avem inclusiv un seminar despre riscul matrimonial, e că familia trebuie să nu se arunce în cheltuiala imobiliară, care e substanțială – vorbim despre 90% din activul familiei și 95% din pasivul familiei. E o decizie care va schimba chimia familiei, finanțele familiei, constrângerea de job, de locație”, a explicat specialistul, pentru dcnews.ro.

Citește și: Dacă ai moneda asta în casă poți să te îmbogățești peste noapte! Colecționarii sunt dispuși să scoată și 100.000 de lei din buzunar pentru ea

Ce poți face cu darul de nuntă

Adrian Mitroi îi sfătuiește pe tinerii căsătoriți să investească în ei și să meargă la cursuri care le pot aduce beneficii pe plan profesional.

„Prin urmare primul sfat pe care îl am este să te așezi pe cea mai bună și cea mai profitabilă poziție. Deci argumentul meu ar fi să te fundamentezi și să începi să prinzi puțin cheag profesional, să cauți un pic de excelență profesională. Să mergi să faci niște cursuri, să te duci să faci un master important, să mai înveți încă o limbă, ceva de genul ăsta, vreo 2-4 ani.

Citește și: Ce costuri sunt necesare pentru a înmatricula mașina. Taxa care devine obligatorie și are prețuri pe măsură

E ca atunci când pune mașina ABS, așa frânează și economia acum și intrăm în economia inteligenței artificiale, care ne pune pe toți într-o altă postură. Se va pune marea întrebare – mai este nevoie de tine? Valoarea adăugată economică este suficientă? Te pregătești pentru o foarte complicată „uber” competiție profesională”, a adăugat economistul.