- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cu ce încearcă Rusia să înlocuiască marii retaileri? Care sunt variantele locale de Zara, H&M sau McDonald’s

02 Jun, 18:55 • Cornel Ghimeșan
Locul lăsat liber de marile mărci occidentale este umplut acum de firmele autohtone. Așa încearcă Rusia să compenseze pierderile suferite de plecările masive ale marilor retaileri europeni, după izbucnirea războiului.
Cu ce încearcă Rusia să înlocuiască marii retaileri? Care sunt variantele locale de Zara, H&M sau McDonald’s

După ce Rusia a invadat Ucraina, cele mai mari companii la nivel global au decis să se retragă în semn de solidaritae cu ucraineni și cu sancțiunile impuse de marile puteri și de Uniunea Europeană. Brand-uri uriașe precum McDonald’s,  Levi’s , Zara și H&M au părăsit Rusia, iar pentru a suplini această lipsă, acestea au fost înlocuite treptat de firme și companii autohtone.

Citește și: Incredibil! CFR ar putea introduce autobuze în locul mai multor trenuri intens utilizate de români

Ce magazine sunt acum acum în Rusia

Un exemplu în acest sens este grupul spaniol Grupul Inditex, care a decis să părăsească piața din Rusia. Grupul a vândut cea mai mare parte dintre cele peste 500 de magazine unui brand din Emiratele Arabe Unite. Celebrul magazin Zara din centrul Moscovei, care a stat închis timp de peste un an, s-a redeschis acum porțile, însă sub o nouă denumire, respectiv MAAG.

Ce este de notat este faptul că marea majoritate a clienților sunt mulțumiți de schimbare și pare că s-au lipsit de produsele oocidentale, considerând că nu există mari diferențe față de produsele pe care le comercializau firmele ocidentale care au dat bir cu fugiții.

În privința rușilor care ar mai dori, totuși să cumpere produse de la mărcile occidentale, varianta la îndemână ar fi cea a comerțului online.  Mai mult, există și ruși care merg la cumpărături în Kazahstan.

„Mergem acum în Kazahstan pentru cumpărături. Dar unele lucruri nu le mai poţi cumpăra deloc” , a declarat o clientă din Rusia.

Citește și: InfoCons trage un semnal de alarmă! 10,9% din români suferă de obezitate, din cauza obiceiurilor alimentare nesănătoase

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult