- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum a reuşit un român să nu plătească taxe de drum de aproape 1.000 de euro, în Franţa, prin „escrocheria căruciorului“

11 May, 09:49 • Toma Anca
Un român nu a plătit taxe de drum de aproape 1.000 de euro, în Franţa, folosindu-se de "escrocheria căruciorului“. France Bleu a relatat povestea bărbatului care a reușit să păcălească statul francez, printr-o metodă mai puţin cunoscută publicului larg.
Cum a reuşit un român să nu plătească taxe de drum de aproape 1.000 de euro, în Franţa, prin escrocheria căruciorului“

Un român nu a plătit taxe de drum de aproape 1.000 de euro, în Franţa. Nu mai este un secret că taxele de drum sunt din ce în ce mai scumpe. Un preț care este evident justificat și care este rareori dezbătut. Aceste prețuri permit în special întreținerea drumurilor, iar cele din Franța sunt foarte bune şi foarte sigure.

Citeşte şi: Un șofer român a fost condamnat la închisoare în Franța după ce a fost prins cu ilegalități. Ce transporta în TIR-ul pe care îl conducea

Un român nu a plătit taxe de drum de aproape 1.000 de euro, în Franţa

Această metodă de înșelătorie, „escrocheria căruciorului“, constă în a se lipi cu mașina de o altă mașină care trecea pe acolo pentru ca bariera să rămână deschisă. Așa a reușit să escrocheze atâția bani timp de aproape un an, potrivit stiridiaspora.ro.

Autoritățile l-au luat în vizor de câteva săptămâni și au reușit să-l prindă după ce l-au reperat pe camerele de supraveghere video de la intrarea în stația de taxare din Brive, înainte de a fi arestat de jandarmi la stația de taxare din Mussidan (Dordogne), pe A89.

Bărbatul a fost luat în custodie și a promis că va restitui suma datorată.

Franța le-a pus gând rău celor care vor să beneficieze de ajutoare sociale

Autoritățile franceze le-au pus gând rău persoanelor care vor să beneficieze de ajutoare sociale și înăspresc condițiile de ședere în Hexagon. Prin această măsură, autoritățile vor să pună capăt fraudei cu banii din aceste fonduri.

Ministrul conturilor publice, Gabriel Attal, a anunțat că în Franța vor fi înăsprite condiţiile de şedere pentru ca o persoană să poată beneficia de ajutoare sociale.

Ministrul a subliniat că aceste măsuri preconizate vor fi aplicate începând din anul 2024, iar scopul lor este acela de a lupta împotriva fraudei cu astfel de fonduri, a cărei amploare este estimată la cel puţin 8 miliarde de euro pe an.

De asemenea, Gabriel Attal, a anunțat încetarea de la 1 iulie a plăţii ajutoarelor în conturi din afara Uniunii Europene. Oficialul a subliniat că doreşte să impună un minim de nouă luni de şedere pe an în Franţa pentru persoanele care doresc să primească ajutoare sociale.

În aceste momente, în Hexagon, condiţia de rezidenţă diferă de la un ajutor la altul. Pentru cele mai puţin restrictive, este suficientă prezenţa în Franţa timp de cel puţin şase luni pe an, pe acelaşi principiu cu rezidenţa fiscală. Printre acestea se numără alocaţiile familiale, pensia minimă pentru limită de vârstă, asigurarea pentru cei care rămân văduvi şi alocaţia suplimentară de invaliditate.