- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cum i-a adus inflația pe unii britanici: manâncă mâncare de animale pe care o încălzec la lumânare! O familie din Regatul Unit plătește acum cu 88,9% mai mult pentru energie decât anul trecut

01 Dec, 19:51 • Gabriela Andreescu
Inflația este la cel mai mare nivel din ultimii 41 de ani de 11,1% din cauza creșterii costului vieții în Marea Britanie. O astfel de accelerare galopantă a costurilor îi împinge pe unii britanici la gesturi extreme, pentru a se descurca de la o zi la alta. Un lucrător comunitar din Cardiff a spus că oamenii au ajuns să mănânce hrană pentru animale de companie din cauza creșterii costurilor.
Cum i-a adus inflația pe unii britanici: manâncă mâncare de animale pe care o încălzec la lumânare! O familie din Regatul Unit plătește acum cu 88,9% mai mult pentru energie decât anul trecut

Un angajat al unei asociații dedicate unui proiect comunitar alimentar, a declarat că unii britanici au ajuns să mănânce mâncare de animale pe care o încălzesc la lumânare.

Informația poate suna ciudat venind dintr-o țară atât de bogată, cel puțin comparativ cu România, unde mulți oameni încă aruncă resturile prânzului la gunoi, dar este ceea ce a decarat Mark Seed, voluntar în cadrul unei asociații aflate în serviciul comunității exact pe zona de alimentație, în Trowbridge, Cardiff, conform Daily Mail, citat de wall-street.ro

El sugerează, conform sursei citate, că situația s-ar datora inflației și, de asemenea, că politicile publice în domeniu nu ar trebui să se mai concentreze pe anumite zone, ci efectiv pe oameni.

„Sunt încă șocat de ceea ce am văzut, mai precis faptul că există oameni care mănâncă mâncare pentru animale pe care o încălzesc la lumânări și la radiatoare”, a declarat Mark Seed.

Vorbind despre experiențele la care a fost martor, lucrătorul social a declarat pentru BBC Wales: „Sunt încă șocat de faptul că avem oameni care mănâncă hrană pentru animale de companie”.

„Există oameni care încearcă să-și încălzească mâncarea pe un calorifer sau o lumânare.Acestea sunt un fel de povești șocante care sunt de fapt adevărul,” a spus Mark Seed.

Citește și: Ce caută pe internet românii din diaspora: Rețete de sarmale, filme subtitrate, melodii Smiley

El a discutat despre faptul că oamenii nu sunt plătiți suficient pentru a-și permite nevoile de bază și lucrurile esențiale la care toți ar trebui să aibă acces.

Unii britanici manâncă mâncare de animale pe care o încălzec la lumânare, avertizează un asistent social
Unii britanici manâncă mâncare de animale pe care o încălzec la lumânare, avertizează un asistent social

The Pantry, unde lucrează Mark Seed, este o unitate finanțată de Community Trust, care își propune să reducă sărăcia alimentară în Cardiff și să ofere alimente la prețuri accesibile și produse de uz casnic pentru peste 160 de localnici.

Cele mai recente statistici din Marea Britanie arată o situație îngrijorătoare

Creșterea costurilor cu alimentele și energia a fost etichetată drept principala cauză a celei mai recente creșteri, Biroul pentru Statistică Națională estimând că gospodăria medie din Regatul Unit plătește acum cu 88,9% mai mult pentru încălzire și iluminat decât anul trecut.

Noile cifre ale inflației arată că prețul produselor de uz casnic, cum ar fi laptele, untul, brânza, carnea și pâinea a crescut cu până la 42% luna trecută – cele mai mari rate din 1980.

Experții cred că până la sfârșitul anului, familia medie va cheltui 4.960 de lire sterline în supermarket în 2022 – cu 380 de lire sterline mai mult decât în 2021. Un sondaj publicat în această dimineață a relevat că 85% dintre oameni sunt „îngrijorați” de creșterea costului trai – în creștere de la 69% în ianuarie.

În plus ideea cinei de Crăciun a devenit o povară îngrijorătoare pentru multe familii britanice, iar noile date ale aplicației de finanțe casnice Nous.co au dezvăluit că o cincime dintre familiile din Marea Britanie spun că își vor cere oaspeților să plătească pentru partea lor din cina de Crăciun. Pe lângă reducerea costurilor cu alimentele, oamenii au spus că plănuiesc să cheltuiască cu 36,3% mai puțin pentru cadouri în acest an

Citește și: Noile tramvaie de la Astra Imperio au fost plimbate prin București pentru ultimele teste. Nu se știe când vor fi puse în circulație, așa că bucureștenii încă se înghesuie în vechile epave

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult