- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cum oprești Google să-ți mai înregistreze vocea. Metoda simplă la care poți să apelezi pentru a scăpa de problemă

15 May, 13:00 • Alexe Raluca
Google este cel mai utilizat motor de căutare, însă are unele dezavantaje pe care mulți utilizatori nu le cunosc. Reprezentanții companiei recunosc că înregistrează voci și chiar salvează sunete atunci când utilizatorii interacționează cu serviciul său de căutare.
Cum oprești Google să-ți mai înregistreze vocea. Metoda simplă la care poți să apelezi pentru a scăpa de problemă

Google rămâne cel mai folosit motor de căutare, dșei stochează voci și sunete pe care nu ar trebui să le înmagazineze fără acordul persoanelor în cauză. Cu toate acestea, compania își asumă ceea ce face și spune că există anumite setări care permit sau nu aceste înregistrări.

Citește și: Big Tech, prea mare pentru binele propriu. UE și SUA iau în calcul „dezmembrarea” giganților ca Apple sau Google

Cum oprești Google să-ți mai înregistreze vocea

Compania mărturisește că acest lucru se întâmplă atunci când utilizatorii accesează serviciile Google, cum ar fi Asistentul Google.

„Când vorbiți cu serviciile Google, Google își folosește tehnologiile de recunoaștere audio pentru a vă procesa sunetul și a vă răspunde”, afirmă Google în termenii săi. Google folosește sunetul salvat prin această setare pentru a dezvolta și îmbunătăți tehnologiile sale de recunoaștere audio și serviciile Google care le folosesc, cum ar fi Asistentul Google”, a explicat compania.

Partea bună este că nicio conversație privată nu va fi înregistrată, însă fragmentele audio vor fi salvate și folosite pentru a îmbunătăți căutarea vocală.

„Pentru unele îmbunătățiri ale tehnologiei audio, mostrele de sunet salvate atunci când această setare este activată sunt analizate de evaluatori instruiți, care îl ascultă, transcriu și adnotă, astfel încât serviciile Google să poată interpreta mai bine sunetul. Luăm măsuri pentru a vă proteja confidențialitatea ca parte a acestui proces, de exemplu, prin disocierea sunetului dvs. de contul dvs. atunci când recenzenții îl analizează”, a confirmat Google.

Dacă nu vă convine să fiți ascultat de Google în timp ce cereți indicații sau conversați cu difuzorul inteligent în funcțiune, puteți opri această funcție foarte ușor. Mergeți la aplicația Google de pe telefon și să atingeți pictograma contului din colțul de sus al ecranului. De aici, atingeți Gestionați contul Google, apoi apăsați pe Date și confidențialitate. Derulați în jos la Activitate de pe web și din aplicații și dezactivați Includerea activității vocale și audio. Dacă dezactivați această setare pentru activitatea vocală și audio, Google nu va mai salva înregistrările audio în contul vostru Google pe serverele companiei cu activitatea de pe web și din aplicații atunci când interacționați cu căutarea Google, Asistent și Hărți.

Google susține că va continua să proceseze audio pentru a vă răspunde prompt atunci când vorbiți cu serviciile Google. De asemenea, merită remarcat faptul că, atunci când această setare este dezactivată, Google nu va folosi sunetul salvat anterior când această setare era activată pentru a-și îmbunătăți tehnologiile vocale, cum ar fi Voice Match.

Totuși, sunetul salvat anterior poate fi folosit în continuare pentru a îmbunătăți alte tehnologii audio. Google susține că puteți șterge conținutul audio salvat anterior cu Activitatea de pe web și din aplicații dacă accesați activity.google.com.

Citește și: Dispare Google Wallet! Ce trebuie să facă utilizatorii de Android pentru a putea plăti în continuare direct cu telefonul

Tags: