- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum poți să îți gestionezi bugetul mai bine? Sfaturi utile pentru studenți și cum să folosească banii în favoarea lor

17 Dec, 14:01 • Cornel Ghimeșan
Dacă abia ai plecat din casa părinților și ești la început de drum în gestionarea banilor tăi, cel mai simplu este să pornești prin crearea unui buget. Începe prin a-ți calcula venitul. Vezi de unde și când îți vin banii, fie că e de la părinți, bursa lunară sau din job-ul part-time. Dacă ești student, iată cum îți poți planifica bugetul.
Cum poți să îți gestionezi bugetul mai bine? Sfaturi utile pentru studenți și cum să folosească banii în favoarea lor

Perioada studenției este printre cele mai frumoase perioade din viața oricărei persoane, deoarece vine cu numeroase experiențe interesante, din toate punctele de vedere. De exemplu, acumularea informațiilor care sunt de interes pentru fiecare student în parte, posibilitatea de a cunoaște multe persoane și de a stabili relații de prietenie, timp interactiv petrecut cu aceștia, plus multe altele.

Dacă și tu te afli în această perioadă a studenției, îți recomandăm să ții cont și de gestionarea bugetului tău personal, pentru a putea beneficia din plin de toate experiențele pe care ți le oferă aceasta.

Alte articole: Legea Bugetului, favorabilă pentru BOR. Bisericile din România primesc peste 8 milioane de euro în 2023

Sfaturi utile pentru studenți

Cum poți să îți gestionezi bugetul mai bine? Sfaturi utile pentru studenți și cum să folosească banii în favoarea lor
Cum poți să îți gestionezi bugetul mai bine? Sfaturi utile pentru studenți și cum să folosească banii în favoarea lor

Pentru a putea să-ți achiziționezi cărțile și materialele necesare pentru studiu, dar și pentru a te bucura de momente de relaxare petrecute împreună cu colegii tăi, la diverse petreceri sau localuri, plus multe alte activități pe care tu le preferi, este important să îți organizezi bugetul personal cât mai eficient. Așa că, noi avem câteva sugestii pentru tine care îți pot fi de folos:

  • Rezumă-te la cheltuielile necesare!

Știm că în perioada studenției apar foarte multe necesități, dar și dorințe, precum călătoriile, ieșirile în oraș, la cafenele sau cluburi, ceea ce este perfect normal. Însă, îți sugerăm să faci aceste lucruri cu măsură, pentru a economisi bani și pentru evenimente neprevăzute sau alte necesități. Cu toate acestea, dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani pentru a-ți acoperi taxa de studii și, nu numai, poți opta pentru un credit de nevoi personale, cum este cel de la Altex.ro, sigur și avantajos. Bucură-te din plin de perioada studenției și fă cele mai inspirate alegeri pentru tine!â

  • Ține o evidență a cheltuielilor pe care le faci zi de zi și notează-le într-un carnețel!

Pentru că am menționat anterior că este necesar să te rezumi la cheltuielile necesare, îți recomandăm să ții o evidență a acestora. Și, ca să îți fie mult mai ușor să faci acest lucru, le poți nota într-un carnețel sau într-o agendă pe care să le verifici constant pentru a vedea ce sume de bani ai cheltuit.

  • Studiază cât mai bine la cursuri, pentru a putea câștiga o bursă de merit!

În primul rând, dacă vei acorda importanță și atenției cursurilor la care participi, nu numai că te vei descurca foarte bine la examene, dar vei acumula informații necesare pentru viitorul tău și profesia pe care îți dorești să o practici. Așadar, dacă înveți bine și te prezinți constant la cursuri, vei putea câștiga o bursă de merit în urma rezultatelor fantastice, obținute la examenele de la sfârșit de semestru. Și în acest caz, îți recomandăm să folosești banii câștigați într-un mod cumpătat, pentru a putea să îți îndeplinești mai multe necesități.

În concluzie, perioada studenției este o experiență minunată pentru fiecare persoană. Cu atât mai mult, dacă vei ține cont de sugestiile pe care ți le-am prezentat, ce sunt foarte utile pentru organizarea bugetului într-un mod cât mai eficient! Tu cum îți organizezi bugetul în perioada facultății?

Citește și: Efectele negative ale impozitării bacșișului în România. Adrian Negrescu, analist econonomic: „E o decizie proastă! Nu este exclus să asistăm la un exod în masă către alte domenii!”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult