- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum poți să profiți de București la maximum? Iată câteva activități cu care să îți ocupi timpul în weekend!

18 Dec, 08:25 • Cornel Ghimeșan
Bucureștiul are tot de ce ai nevoie pentru o odihnă bună: parcuri și grădini frumoase, centre comerciale și piețe colorate, cinematografe moderne și cluburi de noapte, precum și o serie de restaurante și cafenele atractive. Astfel, un adevărat fan de recreere întotdeauna va găsi soluții ce poți să faci în București, chiar și atunci când plouă.
Cum poți să profiți de București la maximum? Iată câteva activități cu care să îți ocupi timpul în weekend!

Bucureștiul este un oraș care a atras întotdeauna curioșii, un loc în care mereu se întâmplă ceva. Cu toate acestea, însă, când vine vorba despre ieșit în oraș, majoritatea oamenilor se rezumă la aceleași câteva locuri familiare. Și e păcat, deoarece este un oraș cu mult mai multe lucruri de oferit. Dacă vrei să faci ceva interesant în București în weekend, dar ești în pană de idei, acest articol vine să te ajute să-ți regăsești inspirația.

Alte articole: Federația producătorilor de pește din Deltă vrea schimbări majore! Coduri QR pentru pescari, din viitor

Idei de activități pe care poți să le faci în București pentru un weekend special

Cum poți să profiți de București la maximum? Iată câteva activități cu care să îți ocupi timpul în weekend!
Cum poți să profiți de București la maximum? Iată câteva activități cu care să îți ocupi timpul în weekend!

Uneori tot ce ne dorim este să ne desprindem de banalul de zi cu zi, fie numai și pentru un weekend. Vestea bună este că poți face asta fără să pleci din București, cu o investiție minimă. Iată cum:

  • Mergi la muzeu

Fiind capitala țării, Bucureștiul a avut întotdeauna o viață culturală bogată, lucru valabil și astăzi. Dacă ești genul de persoană care vrea întotdeauna să știe mai multe despre domeniul care o pasionează, o vizită la muzeu poate fi detaliul care te scoate din monotonie. Vizitează un muzeu cu un domeniu specific, cum sunt Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida sau Muzeul Național de Geologie, unul dintre muzeele de artă din oraș sau, de ce nu, o casă memorială a unei personalități pe care o admiri.

  • Mergi în parc

Ieșirile în natură nu trebuie să presupună întotdeauna un buget generos sau o planificare îndelungată. Uneori sunt atât de simple cât e să te îmbraci pentru o plimbare în parc. Fie că alegi unul dintre parcurile mari, cum sunt Herăstrău sau Cișmigiu, sau poate parcuri mai mici, cum ar fi Parc Bazilescu, alege să explorezi orașul și să te bucuri pe îndelete de natură chiar în orașul tău.

  • Plimbă-te

Când a fost ultima oară când te-ai plimbat prin oraș fără să trebuiască să ajungi undeva? Alege să faci ceva inedit și ia orașul la pas. Nu trebuie să ajungi nicăieri anume, doar alege o direcție de mers și fii atent la locurile prin care treci.

  • Ia masa în oraș

Dacă există ceva care face Bucureștiul să fie celebru, acel ceva este reprezentat de viața lui de noapte și de restaurantele cochete. Consultă ultimele topuri ale specialiștilor în domeniul ospitalității și alege să te răsfeți în weekend cu o masă la unul din cele mai bune restaurante din București, pentru un moment de relaxare necesar.

  • Mergi la un eveniment

Bucureștiul este un oraș în care mereu se întâmplă ceva. Fie că vorbim despre concerte, proiecții de film, lansări de carte sau de expoziții de artă, în București este mereu ceva de făcut sau undeva de mers. Trebuie doar să analizezi bine și să alegi acele evenimente care ți-ar face sufletul să zâmbească în puținul timp liber. Știu, pare greu cu o ofertă atât de variată, dar nu e imposibil.

În acest weekend provoacă-ți familia și prietenii să iasă din rutina atât de obișnuită, sau încearcă ceva nou pe cont propriu. Există o varietate de opțiuni care te așteaptă, pentru ca tu să poți descoperi ce ți se potrivește cel mai bine.

Citește și: Efectele negative ale impozitării bacșișului în România. Adrian Negrescu, analist econonomic: „E o decizie proastă! Nu este exclus să asistăm la un exod în masă către alte domenii!”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult