- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum să păstrezi căpșunile proaspete până la 10 zile: un truc simplu și eficient din bucătărie

09 May, 16:47 • Cornel Ghimeșan
Căpșunile sunt printre cele mai iubite fructe de sezon, însă se strică rapid dacă nu sunt păstrate corect.
Cum să păstrezi căpșunile proaspete până la 10 zile: un truc simplu și eficient din bucătărie

Cum să păstrezi căpșunile proaspete. Din fericire, există o metodă simplă, la îndemâna oricui, care poate prelungi prospețimea lor până la zece zile. Tot ce ai nevoie este un ingredient banal pe care aproape toți îl avem în casă: bicarbonatul de sodiu.

Din cauza bacteriilor, a mucegaiului și a urmelor de pesticide de pe coajă, căpșunile tind să se altereze rapid. Bicarbonatul de sodiu are proprietăți excelente de curățare și ajută la eliminarea acestor reziduuri, reducând riscul ca fructele să se strice prematur. În plus, previne formarea mucegaiului, unul dintre principalii vinovați pentru degradarea fructelor.

Citește și Băuturi care susțin sănătatea creierului. Ce lichid este recunoscut ca un adevărat „detoxifiant” natural și ajută la memorie și tensiune

Cum să păstrezi căpșunile proaspete până la 10 zile

De ce ai nevoie:

  • Un vas încăpător sau chiuveta (în funcție de cantitate
  • Apă rece
  • 1-2 linguri de bicarbonat de sodiu

Ce trebuie să faci

  1. Umple vasul cu apă rece.
  2. Adaugă bicarbonatul și amestecă până se dizolvă complet.
  3. Pune căpșunile în această soluție și lasă-le timp de 10-15 minute.
  4. Clătește-le bine cu apă curată.
  5. Usucă-le complet cu un prosop sau hârtie absorbantă înainte de a le pune la frigider – umezeala poate favoriza apariția mucegaiului.

Citește și Cum se prepară limonada braziliană, băutura verii în 2025. Este extrem de populară pentru gustul său unic

Prin acest truc poți să te bucuri mai mult de gustul delicios al căpșunilor fără să te gândești că se strică după câteva zile. Căpșunile sunt printre cele mai consumate fructe de sezon, însă se strică rapid dacă nu sunt păstrate corect. Din fericire, există o metodă simplă, la îndemâna oricui, care poate prelungi prospețimea lor până la zece zile. Tot ce ai nevoie este un ingredient banal pe care aproape toți îl avem în casă: bicarbonatul de sodiu, potrivit RomâniaTV.

Din cauza bacteriilor, a mucegaiului și a urmelor de pesticide de pe coajă, căpșunile tind să se altereze rapid. Bicarbonatul de sodiu are proprietăți excelente de curățare și ajută la eliminarea acestor reziduuri, reducând riscul ca fructele să se strice prematur. În plus, previne formarea mucegaiului, unul dintre principalii vinovați pentru degradarea fructelor.

Cu acest mic truc, te poți bucura mai mult timp de savoarea căpșunilor fără să-ți faci griji că se vor strica după doar câteva zile.

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult