Limonada braziliană se face dintr-o combinație neașteptată: lime amestecat cu lapte condensat, iar rezultatul este unul demențial. Diferențele dintre o băutură clasică și una braziliană sunt:
Citește și: Băutura care a înregistrat o creştere de 15% în 2024. Românii o consumă tot mai des
Mod de preparare:
Spală bine lime-urile pentru că vor fi blenduite cu tot cu coajă. Taie-le în sferturi și îndepărtează partea albă din mijloc (aceasta poate da un gust amar). Pune lime-urile tăiate în blender împreună cu apa rece, zahărul și laptele condensat.
Pulsează timp de 15-20 de secunde – nu blendui prea mult ca să nu eliberezi prea multă amăreală din coajă. Strecoară lichidul printr-o sită fină pentru a îndepărta bucățile mari de coajă și pulpă. Servește limonada braziliană în pahare înalte, cu marginea decorată cu zahăr și o felie de lime pe buza paharului, cu multă gheață și, opțional, decorează cu felii de lime, scrie Româniatv.net.