- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum te poate spiona Google cu ajutorul smartphone-ului. Metoda prin care îți poți da seama dacă ești sau nu ascultat

23 Dec, 19:11 • Cornel Ghimeșan
Știm cu toții că smartphone-urile pe care le avem pot fi de multe ori adevărați spioni, dar nu știm exact în ce măsură suntem ascultați.
Cum te poate spiona Google cu ajutorul smartphone-ului. Metoda prin care îți poți da seama dacă ești sau nu ascultat

Cum te poate spiona Google cu ajutorul smartphone-ului. Cu siguranță vi s-a întâmplat de nenumărate ori să vorbiți despre un anumit produs cu prietenii, iar la scurt timp să vă apară reclame pe internet la respectivul produs. Acesta e doar un mic exemplu că telefoanele de ultimă generație pe care le avem reușesc să salveze toate aceste informații despre noi și să ne livreze online materiale care ne-ar putea interesa.

Citește și Un român de 29 de ani a achiziționat un magazin de lux în Italia. Povestea lui Radu Măgureanu: „În viață, am văzut mereu partea plină a paharului”

Cum te spionează Google cu ajutorul telefonului

Senatorul american Ron Wyden a dezvăluit recent, într-o scrisoare adresată Departamentului de Justiţie, că oficialii străini cer datele de la Google, parte a grupului Alphabet, Google şi Apple. El a mai precizat că acesta e un mod prin care guvernele pot urmări smartphone-urile.

„Aplicaţiile de toate tipurile se bazează pe notificări push pentru a alerta utilizatorii de smartphone-uri cu privire la mesajele primite, ştirile de ultimă oră şi alte actualizări. Acestea sunt sunetele sau indicatorii vizuali pe care utilizatorii le primesc atunci când primesc un e-mail sau echipa lor sportivă câştigă un joc.

Ceea ce utilizatorii nu realizează adesea este că aproape toate astfel de notificări călătoresc pe serverele Google şi Apple. Acest lucru le oferă celor două companii o perspectivă unică asupra traficului care circulă de la acele aplicaţii către utilizatorii lor şi, la rândul lor, le pune ”într-o poziţie unică pentru a facilita supravegherea guvernamentală a modului în care utilizatorii folosesc anumite aplicaţii”, a spus Wyden.

Oficialul a cerut Departamentului de Justiţie Țsă abroge sau să modifice orice politică” ce împiedică discuţiile publice despre spionarea notificărilor push.

Citește și Carrefour România oferă bani GRATUIT clienților! Ce trebuie să faci pentru a-i primi

„În acest caz, guvernul federal ne-a interzis să facem schimb de informaţii. Acum, că această metodă a devenit publică, ne actualizăm raportarea de transparenţă pentru a detalia acest tip de solicitări”, a transmis compania Apple într-un comunicat.

Reprezentanții Google au precizat că împărtășesc „angajamentul lui Wyden de a menţine utilizatorii informaţi despre aceste solicitări”.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult