- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

De unde vine, de fapt, numele bomboanelor M&M’s? Secretele din spetele celor mai faimoase dulciuri din lume din lume

15 May, 14:19 • Cornel Ghimeșan
Toată lumea a mâncat măcar o dată bomboane M&M's. Atât copiii, cât și adulți sunt de-a dreptul topiți după aceste dulciuri, totuși puține persoane știu de unde provine numele acestora.
De unde vine, de fapt, numele bomboanelor M&M's? Secretele din spetele celor mai faimoase dulciuri din lume din lume

Absolut toată lumea știe bomboanele M&M’s, fiind celebre peste tot pe glob. Lumea le savurează cu fiecare ocazie, însă puțini știu și de unde provine denumirea lor. O tiktokeriță din America a făcut lumină în acest sens, explicând de unde vin cele două inițiale „M” și cum au ajuns să se bucure de o popularitate atât de mare.

Citește și: Prețurile alimentelor cresc din nou. Care sunt cele mai scumpe produse

Conform acesteia, dublarea literei „M” din numele celebrelor dulciuri vine de la Mars and Murrie, numele celor care au creat această bunătate. Se pare că ideea a fost a lui Forrest Mars. Aceasta i-a venit în timpul războiului civil din Spania, unde acesta a luptat în calitate de soldat.

Forrest Mars Sr. a văzut faptul că soldații spanioli se înfruptau cu ciocolată învelită în zahăr. Aceștia apelau la acest truc pentru că, în acest mod, ciocolata nu se topea. După ce i-a venit această idee, acesta a început o colaborare cu Bruce Murrie, care a venit în afacere cu ciocolata pe care tatăl său o producea la scară largă. Foarte multă vreme, bomboanele au fost produse cu această ciocolată.

După o perioadă pe care au petrecut-o pentru a-și pune ideile pe hârtie, bomboanele au apărut pe piața din Statele Unite ale Americii. Acest lucru se petrecea în anul 1941, însă 8 ani mai târziu, Mars a cumpărat cei 20% care îi aparțineau lui Murrie, pentru un milion de dolar, preluând astfel controlul companiei.

Povestea din spatele bomboanelor M&M’s

Până în 1950, M&M’s avea imprimat un singur M pe fiecare bomboană în parte, pentru a se face deosebirea între original și fake. Acela a fost momentul în care acestea au devenit cele mai populare bomboane de ciocolată din lume. Tiktokărița a mai povestit că tatăl lui Forrest, Franklin Clarence Mars a inventat bomboane de ciocolată emblematice, precum Milky Way, Snickers și Mars Bar, dar și Maltesers.

Despre bomboanele M&M’s au existat nenumărate zvonuri de-a lungul timpului. De exemplu, se spune despre Mars că nu ar fi gustat niciodată bomboanele cu arahide, deoarece ar fi fost alergic la acestea. Mai mult, la un moment dat pe piață s-a răspândit un zvon conform căruia bomboanele verzi ar avea efecte afrodisiace. Acest zvon a fost alimentat și de faptul că producătorii au lansat în anul 2008 pachete exclusiv cu bomboane verzi pentru Ziua Îndrăgostiților. Acest lucru se întâmpla în anul 2008.

Citește și: De câți bani ai nevoie pentru un concediu în Grecia în 2023. Prețul incredibil cerut pentru un sejur de 5 nopți în Lefkada

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult